Červnové ohlédnutí



Zdravím do pěkného letního dne! Dnes to vezmu krátce, poněvadž jsem se měsíc v mysli toulali bůh ví kde, a tím pádem píšu červnové ohlédnutí na konci července. Jak ostudné! Stalo se, nebudu tu zbytečně mlet a rovnou se dáme na přečtené knížky!

•○•○•○•○•

Běsnící světlo 5/5

Jako první mne navnadila krásná obálka, i když jsem se trochu obávala, co na mě čeká. Kniha vypadala zajímavě a celkem neobvykle, takže na druhou stranu by měly jít obavy stranou. Běsnící světlo mne nečekaně chytlo. Prostě jsem četla, dokud nebyl konec, a to jsem ještě říkala, proč ta kniha dál nepokračuje. Sic všechno dobře dopadlo, klidně bych pár stránek přidala. Knize by to na přitažlivosti a dojmu neubralo. 


Čas něhy 5/5

Lenka Lanczová: to je v mém životě velká kapitola, která se snad nikdy neuzavře. Možná jste to stihli pochytit, každý měsíc si dávám opáčku některých jejich knih, především těch, jež mne jistým způsobem chytily za srdce a pěkně napevno se tam uhnízdily. Jelikož je léto, tak volba padlo na krásný romantický sladkobolný příběh Čas něhy. Nikdy nepřestanu žasnout, jak úžasný příběh o lásce jde napsat!

Stingerův pád 5/5

Hlavní hrdina pornoherec? No potěš koště! Celkem neobvyklý knižní mužský, řekla bych. Začátek knihy působil jako každý příběh s erotickým nádechem. Jeden krátký víkend, počáteční nesnášenlivost podtržena jiskřící přitažlivostí a následné hrátky v hotelovém pokoji. Ale pozor! Tady končí veškerá lechtivá tématika. Jak jinak mezi hrdiny nastane menší zkrat, nicméně ten kraťoučký víkend je oba naprosto změní. Grace si uvědomí, co chce doopravdy studovat a Carson dojde k něčemu podobnému. Nechci vám tu zbytečně prozrazovat děj, ale Carson mne natolik překvapil svým rozhodnutím, že jsem se do knihy úplně zakousla. Armáda. Afghánistán. Časové rozmezí... Stingerův pád prostě patří mezi silně emotivní a zážitkové knihy, že na ni jen tak nezapomenete.



Rocková hvězda 5/5

Divoká party ve Vegas - jak se asi taková akce může zvrtnout, co? Existuje hodně způsobů, ale probudit se vedle rockové hvězdy a ke všemu být za ni provdaná, no to je jiný kalibr. I když je to sebevíc sexy kytarista, Evelyn netouží po tom, být vdaná, natož za idola všech žen! Samozřejmě se na začátek dohadují, zařizují rozvod, ale pak najednou, jako když utne: najednou se jim manželství rušit nechce. Já mít za manžílka takového zajímavého hoška, no trvalo by mi dlouho, než bych se pořádně rozhodla. Ale Evelyn se nedivím, jen tak zjistit, že jsem vdaná? Brr, taky bych to musela pořádně zpracovat. Nicméně příběh byl fantastický, bavil mě, čtení jsem si užila a těším se na další díly!

Vábení za soumraku 4/5


Po dlouhé době jsem zase jednou sáhla do knihovničky Lisy Kleypas, abych si trošku oživila její příběhy. Vábení za soumraku jsem již kdysi četla, od Lisy jsem v podstatě četla úplně všechny historické romarťárny, ale malé opáčko neuškodí, no ne? Kniha sice nepatří mezi ty, které ho naprosto uchvátí, ale svou lehkostí vám zpříjemní den. Pěkné počtení.




Nevinné potěšení 3/5

Když jsme u těch historických romancí, přečetla jsem i Nevinné potěšení od Stephanie Laurensové. Líbila se mi obálka a navíc jsem od ní mnoho knih nečetla, takže jsem zabrousila do série rodiny Cynsterů. Sic byl příběh poměrně zajímavý a dobře napsaný, občas jsem se nudila a čtení mne moc nebavilo. Ne že bych knihu chtěla přímo odložit, ale neuchvátila mne tím způsobem, že bych ji musela mít ihned přečtenou,

Jeden okamžik v čase 4/5

A poslední červnovou knihou byl Jeden okamžik v čase. V české literatuře se s tématikou cestování časem, kde zažijete i romantickou zápletkou, setkávám zcela poprvé. Na české poměry dost dobrý příběh, podle mého. Tím nechci české autory nijak shazovat, ale přece jen Američani mají na takové knihy lepší čich. Však si vemte, kdy naposledy se česká studentka dostala časoprostorem do Francie za vlády Ludvíka XIV.? A ke všemu zažila milostný vztah s markýzem, který byl maršálem Francie, tudíž blízkým pobočníkem samotného krále? V podstatě celá kniha byla poutavá, i když mne iritovalo, jak se hrdinka dostala stokrát do nebezpečí, ale vždycky vyvázla bez úhony, nebo ji někdo zachránil. Normální ženská by byla dávno mrtvá či minimálně znásilněná (když se podíváte na onu dobu a situace, do nichž se dostala, je k podivu, že měla pouze pár škrábanců). A samotný markýz Filip? Docela dosti se staral o svůj zevnějšek a byl poněkud mrzutý a nepříjemný, Francouz no. Každopádně kniha mne i tak zaujala, že jsem se dala do druhého dílu: Medailon krále Slunce. 


4 komentáře:

  1. Krásné kousky! :)
    Z knihy jsem četla jen Běsnící světlo a byla jsem maximálně nadšená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ti doporučuji nějakou z knih přečíst :-)

      Vymazat
  2. Četla jsem Rockovou hvězdu a byla jsem spokojena.:-) Pěkné shrnutí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Super, jsem zvědavá na druhý díl, budu si ho muset zaběhnout koupit :D

      Vymazat

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.