Star - Crossed: Láska ve hvězdách


Láska a život mohou mít mnoho podob a rozličných verzí, avšak tento epický příběh o silném poutu lidské dívky a mimozemšťana nabývá značných rozměrů a dostává se hluboko do podvědomí...

Před pár měsíci jsem náhodou shlédla upoutávku na seriál Star - Crossed na televizní stanici JOJ pod názvem Láska vo hviezdach. Mé nadšení z pouhých ukázek se rovnalo počínajícímu šílenství, div mne nenadzvedávalo z křesla. Ajaj. První stádium závislosti právě nastalo. 
Romantických seriálů s fantasy zápletkou je téměř jako šafránu - nepočítaje Upíři deníky a podobné nadpřirozenosti (i když Damona a ty jeho hlášky fakt žeru) -, proto osvěžení od mimozemských Atriánců přišlo stoprocentně vhod. Seriál mne zaujal od samého počátku až do konce, kdy jsem netrpělivě očekávala vývoj příběhu. V sobotu první díl, v neděli dokoukáno všech 13 epizod. Asi není potřeba popisovat své dojmy - slovo TOP je celkem výstižné!
Důvodem napsat tento článek nebyly mé pocity či nadšenost (samozřejmě na tom svůj podíl mají), ale dnešní zjištění, že od 16. června běží Star - Crosssed na Nova Cinema jako Láska ke hvězdám, též možno sledovat každá nedělní odpoledne na AXN s mírně pozměněným názvem Láska ve hvězdách, který je, pokud vím, známější. Český dabing nad originál nemá, což je nejspíše samozřejmé, ale uhnízdit se před televizí, relaxovat a poslouchat - neuškodí!

Anotace

V roce 2014 havaruje na Zemi vesmírná loď Atriánců, mimozemšťanů, kteří nepřišli s úmyslem podmanit si lidský svět, avšak pozemšťané jejich přistání považují za invazi. Mnoho Atriánců je zabito, někteří utekli, mezi nimiž je i šestiletý Roman. Uprostřed mezisvětového konfliktu se schová ve staré kůlně  za domem stejně staré dívky Emery, která se rozhodne poskytnout mu úkryt a ochranu. Za tu nepatrnou chvíli, co spolu pobývají, mezi nimi vznikne pevné pouto. Roman je ale odhalen a Emery žije v přesvědčení, že její přítel zemřel.
O deset let později se znovu setkávají. Atrianci se mezitím usadili na Zemi, jsou však drženi dál od lidí a uzavřeni v Sektoru. V důsledku snahy integrace lidí a Atriánců, je sedm vybraných teenagerů umístěno na střední školu, aby došlo k zjištění, zda je možný slučitelný život obou ras. Lidé se této myšlenky děsí, považují Atriánce za hrozbu, což dávají jasně najevo...
Emery a Roman narážejí na nepochopení a odsuzování, jenže vzájemné city jsou silnější. Dětské pouto vydrželo, může ale překonat propast mezi rasami a světy, aby mohlo přerůst v lásku?

Hlavní postavy


Emery je šestnáctiletá dívka, která kvůli špatnému imunitnímu systému strávila dospívání v nemocnicích, kde potkala svoji nejlepší kamarádku Julii.
Před lety pomohla atriánskému chlapci Romanovi skrýt se před lidmi, a po jeho dopadení léta žije v mylné představě, že zemřel. První den na střední škole se potkávají a Emery zjišťuje, že Roman nezemřel.
Emery bojuje nejen za Atriánce, jejich práva a rovnost, ale i za možnost být s Romanem, který ji neustále odhání, což odůvodňuje snahou ochránit ji...



Roman je syn vůdce antriánské rasy. Po otcově nenadálé smrti je nucen čelit skutečnosti a problémům, jež úzce ohrožují život Emery a její rodiny. Přestože k ní cítí silné city, drží ji dál od sebe. Snaží se najít východisko pro jejich vztah, ale rozdíly a nenávist mezi jejich světy jsou hluboké. 
Snaží se rozhodovat rozumě, chce dosáhnout míru mezi lidmi a Atriánci, ale kolem něj se stahuje smyčka intrik a nebezpečí. Společně s přáteli a Emery, která se od něj nehodlá držet dál, pracuje na lepší integraci...
 > Matt Lanter

Roman a Emery

Vztah hlavních hrdinů je již od samých kořenů silně emotivní, jiskření mezi nimi jasně bije do očí, což je na seriálu sympatické. Málokdy se stává, že herci k sobě pasují jako puzzle do skládačky, čímž skvěle doplňují samotnou linii příběhu. V každém díle lze sledovat vývoj jejich vztahu odrážejícího se na vnějších okolnostech. Ač se v Emeriným či Romanovým chováním může skrývat staré známé klišé "nemůžu s tebou být, protože tě chci chránit...", nechybí tomu ta potřebná šťáva. Někdo může nazvat Star - Crossed romantickou blbostí, případně trapností, ale nejde zde zdaleka jen o milostné pletky. Spojení mimozemského života, který je jednou ze záhad vesmíru, jíž se snaží lidé přijít na kloub, a romantického sbližování člověk kontra marťan naskýtá nový pohled na možnost skloubit životy naprosto odlišného lidu. 
Emery je tou typickou dobračkou, která se snaží řešit problémy co nejefektivněji. A dá se říct, že razí heslo: žádné zbytečné oběti. Někdy svou urputnou snahou pomoci spíše dociluje pravého opaku, přestože jsou její snahy, jak se říká, dlážděny dobrými úmysly.
Rovnováhu jejich vztahu neustále narušuje Grayson, Emerin kamarád, který by chtěl být víc než to. Emery se sice  zpočátku nebrání, jakmile však Roman projeví své city, nezdráhá se otočit o  sto osmdesát stupňů a honem tradá za sexy Romanem, ochráncem.
Ačkoliv přichází spousta převratných okamžiků, kdy není jasné, kam bude život postav směřovat, jiskřivé napětí, vzrušení a zvědavost na vás působí všemi zákoutími děje.

•○•○•○•○•

Seriál se mi doslova vryl do srdce. Už dlouho jsem nezažila takovou chuť a touhu dojet celý příběh během chvilky až do úplného konce. Star - Crossed je něčím výjimečným,  něčím, co dokáže změnit hranice citů a chápání, něčím krásným v životě nemožným a vysněným. 
A co teprve Roman - prototyp kluka, který nemá nic společného s lidskou "normálností", je natolik odlišný a jiný než si člověk může představit. Dává příběhu dávku zajímavosti, jež vás láká jako zakázané ovoce. Ach, nepopírám, že Roman (Matt Lanter) je hlavním důvodem, proč na seriálu tak ujíždím, ale nebýt celkového dojmu a atmosféry, nebyla by podívaná tak poutavá jako ve skutečnosti je. Bohužel pro mě, i pro další fanynky, je Romanův představitel ženatý. Achich ouvej, to je vážně na zhroucení. 
Po shlédnutí všech epizod nastalo horečné období zjišťování a shánění různých informací o druhé řadě, protože konec první série nemůže přece zůstat bez pokračování! No, myslela jsem špatně. Druhá sezóna sice být měla, ale, nazdařbůh, se neuskutečnila. A po přečtení článku, o tom "jak by se to odehrávalo dál", jsem byla z poloviny  ráda, že to skončilo takto... Armáda nových Atriánců, naprostá změna situace, vztah Emery a Romana na bodu mrazu, Grayson s novými příležitostmi, jak získat Emery či Romanovo spojení s jinou dívkou, aby se zajistil mír mezi všemi Atriánci a vládou. Konec Emery a Romana = konec romantických představ!
Každopádně, shlédnout Star - Crossed byl ten nejlepší nápad na světě! 

Trailer:

Slovenská upoutávka:

píseň Human by Christina Perri



11 komentářů:

  1. Lépe bych to nenapsala. Slovo od slova vystihuje mé pocity ze seriálu. Plně souhlasím i s druhou sérií, byla jsem skoro naštvaná, že jsem to pokračování četla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, skvělý! Jsem ráda, že se najde někdo, kdo má stejný názor! :) S tím koncem je to opravdu rozpačité. Na jednu stranu mě deptá, že seriál skončil tak otevřeně, a na druhou tu máme ne moc pěknou vyhlídku na druhou sérii... Nakonec je fakt lepší, že pokračování nenatočili...

      Vymazat
    2. Prosím prosím jak se knížka jmenuje? Děkuji

      Vymazat
    3. Pokud vím, tak žádná kniha není, pouze pár článků na internetu... :-)

      Vymazat
  2. Já ten seriál žeru! Koukala jsem se na to na netu a včera dokoukala. Absolutně nevím,jak to mohlo takhle skončit,když nevíme co se stalo s Every a s tou těhotnou blondýnkou?! Zemřely? Neuzavřený konec, takze by měli natočit pokračování. Byla bych ráda! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi moje spřízněná duše! Seriál je fakt pecka! Podle článků, co jsem četla, by měly být obě v pohodě...všechno by se začalo komplikovat tím, až by přeletěli další Atriánci. To se však pravděpodobně nedozvíme, škoda no. Taky bych za pokračování dala cokoliv, ale to není na nás, aspoň mohli ten konec trochu zaonačit a dát mu určité vyřešení... :-)

      Vymazat
  3. Krásný seriál, vše tu bylo popsané dokonale, sama bych své pocity líp nepopsala. Prosím neznáte nějaký podobný seriál či film, z kterého jste byli také tak nadšení jako z toho to? děkuji za typy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, díky! :-) Také jsem hledala nějaký podobný seriál a nic se neobjevilo :/

      Vymazat
  4. Škoda že to skončilo :( :( :(

    OdpovědětVymazat
  5. Nemate nekdo odkaz kde se da docist to planovane pokracovani?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.