Knižní tipy na červen



Červen je doslova za dveřmi, a tím pádem došel čas kouknout se pod obálky novinkám, které na nás v červnových (snad teplých) dnech čekají.  Samozřejmě nejde zahrnout do článku všechny nově vycházející knihy, takže jsem vybrala ty, co mne nejvíce zaujaly. Podle mého je určitě z čeho vybírat. Snad nejvíce se těším na druhý díl Lásky podle Shakespeara a také mne výrazně zaujala i Rodinná msta. Doufám, že si v tomto zkráceném výčtu najdete i vy nějakou milou knížku!

•○•○•○•○•



Láska podle Shakespeara: Marná touhy snaha

Aubrey Priceová má před sebou posledních pár týdnů studia na Torontské univerzitě. To, co mělo být nejkrásnějším obdobím jejího života, se pro ni ale stává utrpením. Tajný vztah s Danielem Grantem, asistentem na katedře angličtiny, čelí mnoha překážkám. Jeho odhalení by obzvlášť Daniela stálo nejen pověst, ale i celou kariéru. Oba doslova odpočítávají minuty, než budou moci být konečně otevřeně spolu. Mezitím hledají útěchu v tajných vzkazech a tolik výmluvných slovech Shakespearových dramat a sonetů. Dokážou svou zakázanou lásku udržet v tajnosti?

vychází 1.6. 2016


Univerzita výjimečných: Zkouška

Cia právě ukončila střední školu a napjatě očekává, jestli bude vybrána do celostátního programu pro nejnadanější studenty. Pouze oni totiž mohou studovat na univerzitě v Tosu a pomáhat obnovit válkou zničenou zemi. Musí však obstát v testování, kterým projdou jen ti opravdu výjimeční. Cia tu šanci dostane. Těsně před odjezdem se jí otec svěří s útržky děsivých vzpomínek, které má na testování on. Radost z úspěchu vystřídají strach a nejistota. Cia začíná tušit, že ji čeká tvrdá zkouška, ve které nepůjde jen o znalosti, ale i o to dobře se rozhodovat a správně odhadnout lidi. Když opouští město, v uších jí zní otcova zoufalá rada: „Cio, nevěř vůbec nikomu“. Hlavou víří pochybnosti, zda rozhodnutí vydat se do Tosu bylo správné a zda se ještě někdy vrátí domů…

vychází 1.6.


Rodinné prokletí

Paříž roku 1900 
Dořino manželství s Gustavem ztroskotalo, její dcera Nanette je naproti tomu poprvé doopravdy zamilovaná. Je ale její vyvolený ten pravý, nebo udělá stejnou chybu jako její matka, která štěstí v lásce nikdy nenašla? 
Když se Nanette dozví o tajuplné kletbě, která po generace tíží její rodinu, začne pátrat. Hledání stop ji zavede do Düsseldorfu, kde její prababička Leonore kdysi bojovala o svou lásku.

vychází 3.6.


Milostný trojúhelníkBarvitý příběh lásky a zrady odehrávající se na anglickém dvoře 14. století. 
Když byl popraven hrabě z Kentu, jeho dcera Joan žila s matkou a bratrem na královském dvoře pod ochranou královny Filipy. Král Eduard III. ve snaze obhájit nárok na francouzský trůn se pouští do války a potřebuje spojence. Joan tedy odjíždí s královnou do Antverp, aby posloužila jako vějička pro bohatého a krutého pána z Albretu. Ocitá se v soukolí politických intrik a v tomto nepřátelském prostředí daleko od domova, kde se může spolehnout pouze sama na sebe, nachází nečekaného spojence.

vychází 3.6.


P.S. Stále Tě miluji

Lara Jean nečekala, že se doopravdy zamiluje do Petera. Vždyť jen předstírali, že spolu chodí. Ale v jednu chvíli oba předstírat přestali a najednou je Lara Jean zmatenější než kdy dřív a neví co dělat. A pak se do jejího života vrátí jeden kluk, co se jí dříve líbil, a spolu s ním i pocity, které k němu cítila. Je možné, aby byla holka zamilovaná do dvou kluků najednou? 

Půvabné pokračování knihy Všem klukům, které jsem milovala ukazuje, že láska není nikdy jednoduchá, ale že možná to ji činí tak úžasnou.



vychází 6.6.




V pasti

TAM VENKU NĚCO JE…
Něco děsivého, co člověk nesmí spatřit. Stačí jediný pohled – a podlehneš smrtelnému násilí. Nikdo netuší, co to je ani odkud to přišlo.
Pět let poté, co všechno začalo, zbývá už jen hrstka přeživších – včetně Malorie a jejích dvou malých dětí. Malorie žije v opuštěném domě poblíž řeky a už dlouho sní o tom, že uteče někam, kde snad bude s rodinou v bezpečí. Cesta, která ji čeká, je však hrozivá: překonat pětadvacet kilometrů po proudu řeky v malé loďce – poslepu. Stačí jedno špatné rozhodnutí a všichni zemřou. Něco je sleduje. Je to člověk, zvíře nebo stvůra?
Ponořena do tmy, obklopena známými i neznámými zvuky, se Malorie vydává na svou hrůznou odyseu – na cestu, která ji zavede do nespatřeného světa i do minulosti, k přátelům, kteří jí kdysi zachránili život. Josh Malerman ve své úchvatné prvotině prolíná přítomnost s minulostí a nabízí čtenáři hrůzný, zároveň však nesmírně poutavý příběh zborceného světa, který budete hltat do poslední stránky.

vychází 6.6.


Matematika lásky

Láska je stejně jako většina našeho života plná různých vzorců. Ať už jde o počet sexuálních partnerů nebo o to, komu napíšeme na internetové seznamce, všechny nám obrátí život vzhůru nohama podobně jako láska. Ale naštěstí se dají matematicky vyřešit.

Hannah Fryová se s humorem i vážností, která k hledání životního partnera patří, zamýšlí nad tím, jak nám může matematika při problémech s láskou pomoci.

S touto jedinečnou knížkou pochopíte, jak funguje hledání vhodného partnera, chemie přitažlivosti, náhoda a pravděpodobnost, kolik partnerů musíte vyzkoušet, než najdete toho pravého, jak si ho poté máte udržet a v neposlední řadě i to, jak připravíte svatbu snů bez zbytečných vrásek. Matematika má zkrátka odpověď na všechno.



vychází 7.6.


Alfa

Pikantní erotický příběh, který vám rozproudí krev v žilách!

Když se to stalo poprvé, připadalo mi to jako zázrak. Účty se mi kupily a dosahovaly takové výše, že by se mi je nikdy nepodařilo splatit. Krom toho jsem právě přišla o práci… A náhle, když už jsem ztratila naději, se ve schránce objevila obálka. Bez zpáteční adresy. Na ní moje jméno a uvnitř šek na deset tisíc dolarů. Stačilo by to na zaplacení všech dluhů a ještě by mi něco zbylo. Mohla bych se soustředit jen na školu. Začít zase žít. Dali byste si na mém místě ten šek proplatit?
Já to udělala. A pak znovu a znovu.
Po roce mi kdosi zaklepal na dveře. Před domem stála černá limuzína a její šofér mi řekl jen: „Přišel čas splatit dluh.“
Nastoupili byste?
Já jsem nastoupila.
Ukázalo se, že někomu dlužím sto dvacet tisíc dolarů. A že mu teď patřím.

vychází 8.6.

Vlastní krev

Kay se chystá s manželem na vytouženou dovolenou do Miami. Chce se potápět, užívat si, dobře jíst, odpočívat. A určitě nechce řešit žádný případ. Jenomže v den odjezdu se na zídce zahrady za jejím domem objeví sedm nablýskaných měděných mincí. A vzápětí volá Marino, že pět minut odtud došlo k vraždě. Místo slunce a moře tak Scarpettovou čeká ostřelovač, který vraždí beze stopy a bez důkazů. A nevraždí poprvé. Když se kvůli němu Kay ocitne na Floridě, s dovolenou to rozhodně nemá nic společného. Ale je možné, že by do případu byla zapletená i neteř Lucy? Její vlastní krev?

vychází 10.6.


V tajných službách: Protřepat, nelíbat

Cammie Morganová není obyčejná patnáctiletá holka. Umí čtrnáct jazyků, nepřítele dokáže sprovodit ze světa pěti různými způsoby (třeba jen kusem syrové špagety), a škola, do které chodí, je stejně pozoruhodná jako ona. Akademie Gillian Gallagherové se navenek tváří jako výběrový internát pro výjimečné mladé dámy, ve skutečnosti ale vychovává tajné agentky a špionky.
Cammiinou další specialitou je schopnost dokonale splynout s okolím. Ne nadarmo má ve škole přezdívku Chameleon. Pokud chce, dokáže být neviditelná. Tím spíš nechápe, jak je možné, že si jí na jedné cvičné misi všiml Josh. Vypadá jako úplně obyčejný kluk, ale bude třeba ho pořádně proklepnout!
Jenže pak Cammie narazí na problém, se kterým si neví rady: co se stane, když se do Joshe nečekaně zamiluje? Dá se skloubit život obyčejného kluka se supertajným životem budoucí špionky, o kterém se Josh nesmí nic dozvědět? A hlavně: bude ji mít rád, i když zjistí, kdo Cammie Morganová opravdu je?

vychází 13.6.




Jak to mají holky

Alex, Mollie a Veronika jsou nejlepší kamarádky už od základní školy. Vždycky bývaly nerozlučné, jenže teď na střední se čím dál víc začínají projevovat odlišnosti jejich povah i životních cílů. Navenek to vypadá pořád stejně: společný stůl v jídelně, propařené večery, vzájemné svěřování. Jenže je to opravdové přátelství, nebo jen spojenectví proti nepřátelskému světu dospělých a jiných dívčích part?

Když se spletitými vztahy v jejich trojici pořádně zamíchají kluci, je to pro dívčí kamarádství pořádně těžká zkouška. Dokážou se Alex, Mollie a Veronika oprostit od svých nevraživostí, závisti a pomstychtivosti, nebo je s jejich přátelstvím konec?


vychází 20.6.



Láska k nepříteli

Rafe Bancroft je jednoznačně darebák! Jenže tenhle sexy a nesnesitelný člověk se stal majitelem Forton Hallu, domova předků Felicity Harringtonové. Temperamentní kráska se rozhodla zachránit svou rodinu i sebe před zkázou, která jim od tohoto hezkého ničemy hrozí. Ale copak to jde, když noc co noc touží po doteku neodolatelného nepřítele?
Rafe sice vyhrál Forton Hall v kartách, ovšem nemá v úmyslu se usadit. Ne, rád by sídlo prodal a vydal se za dalším dobrodružstvím – jenomže pozná Felicity. Zčistajasna je pro něj její náruč lákavější než všechny exotické země světa. Jeho přelétavé srdce to nechápe… Láska je však největším dobrodružstvím ve vesmíru!

vychází 22.6.


Svátek hojnosti

Vlády nad Římem se ujal paranoidní císař Domicián a věčné město zachvátila epidemie podivných úmrtí. A blíží se oslavy bohyně Cerery, které pro nepředvídatelného, vypočítavého a chytrého vraha představují přímo roh hojnosti. Vraždám se snaží přijít na kloub Flavia Albia, soukromá informátorka, která to v Římě rozhodně nemá lehké: jedni se ji snaží zmást, další svést, jiní využít pro své zájmy. Neúnavná Albia se stává nepohodlnou a ocitá se ve smrtelném nebezpečí. Nastraží úchylnému vrahovi past, v níž může uvíznout kdokoli…

vychází 22.6.


Příručka sexy čarodějky

Sem tam nějaké to kouzlo přijde vždycky vhod! Chceš se naučit číst z dlaně a rozumět řeči snů? Přičarovat si lásku nebo kámošky? Co takhle čas od času promluvit s nadpřirozenými bytostmi nebo si vyrobit vlastní kouzelné mýdlo? Příručka sexy čarodějky je plná osobitých ilustrací a nápadů pro mladé čarodějky, které touží po neobyčejném životě plném magie. Na začátku knížky najdeš test, který ti řekne, jaký druh čarodějky jsi. Pak už nezbývá než se začíst a pustit se do kouzlení!

vychází 22.6.



Eclipse Bay: Rodinná msta
Rodiny Harteů a Madisonů se vždy nenáviděly. Nenáviděli se jejich dědečkové. Nenáviděli se jejich otcové. Jako další generace by se Hannah a Rafe měli nenávidět také, jenže Hannah Harteová – úspěšná svatební koordinátorka se skeptickým pohledem na manželství – si moc dobře pamatuje na dávnou noc na pláži, kdy se z Rafea stalo mnohem víc než jen „ten pitomý Madisonův kluk“. A Rafe si vzpomíná na hrdinské gesto, jež prokázalo, že nespoutaný duch Hannah je silnější než jakákoliv nenávist – a zachránilo ho před téměř jistým zatčením.
Nyní se Rafe a Hannah po letech opět shledávají díky překvapivému dědictví a vracejí se do Eclipse Bay a k nepřátelství, jež stále rozděluje a zároveň spojuje jejich rodiny. A objevují cosi, co je příjemné a znepokojující zároveň. Rafe a Hannah nenávist necítí. To ani zdaleka...
vychází 29.6.

3 komentáře:

  1. To jsem ráda, moc díky! :3 :) Určitě se na to mrknu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Musím souhlasit s Bibi. Krásný blog, i kdyzž čteme trochu jiné věci tak občas nakouknu, jen abych se pokochala :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.