TIP | Levandule

20:57


Jakožto milovnice levandule, krásné aromatické rostlinky, bych vám ráda nabídla první tip ne přímo na čtení, jako spíš na načerpání nových informací a především inspirace. Levandule je bylinka, která má v sobě specifické až magické kouzlo, dokonce si odvažuji říci, že se jí málokterá bylina vyrovná. Její oblíbenost zasahuje celý svět, jelikož lze využít v mnoha oblastech. Ať se jedná o kosmetiku, různé dekorace či o jídlo. Zcela intuitivně si ji nepochybně spojíme s Provance, kde se nachází rozsáhlá levandulová pole. 

V této knize od nakladatelství Metafora najdete mnoho základních i detailnějších informací o této neskutečně zajímavé bylince, i o tom, jak se používala v minulosti a jak hodně byla oblíbená, a samozřejmě nechybí souhrn existujících druhů. Přestože se může zdát, že levandule je prostě jen "jedna" - fialková rostlinka charakteristická aromatickou vůní - najdeme spoustu druhů. Typická levandule, tak jako ji známe, je levandule lékařská.

Z knihy jsem naprosto nadšena, cokoliv spojeného s levandulí ve mne vyvolává neutichající nadšení a fascinaci. Po obsahové stránce je velice pestrá a naučná. Každý nadšenec, který by se chtěl blíže podívat na tajemství levandule, najde v knize odpovědi. A ty úžasné recepty!


OFICIÁLNÍ ANOTACE:
Kniha Levandule by neměla chybět žádnému milovníkovi a obdivovateli této úžasné bylinky. Určena je ale i těm, kteří krásu a přitažlivost levandule objevili teprve nedávno a chtěli by o jejím pěstování a možnostech využití vědět co nejvíce.

Na stránkách knihy se dozvíte, odkud levandule pochází a jaká je její historie. Seznámíte se s druhy populárními u nás i ve světě, najdete odpovědi na rozmanité otázky, týkající se jejího pěstování. Poodhalí tajemství léčivých vlastností levandulové silice.

Naučíte se vyrábět levandulové přípravky určené k vnitřnímu i vnějšímu použití a dozvíte se, jaké konkrétní potíže pomáhají léčit. Podle jednoduchých receptů si doma snadno vyrobíte léčivou levandulovou kosmetiku. Tvořivé duše v knížce najdou i fotopostupy na výrobu rozličných levandulových dekorací a bytových doplňků.

Nechybí ani recepty, ve kterých je levandule originální ingrediencí, propůjčující pokrmům nezaměnitelné středomořské aroma.




2 komentáře:

  1. Děkuji za skvělý tip. Levanduli zbožňuji a ráda bych ji měla na zahrádce, takže se mi to opravdu hodí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, tahle knížka je pro to určitě ta pravá. Najdeš v ní všechny informace, co bys k tomu mohla potřebovat. :)

      Vymazat

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.