Listopadové ohlédnutí


Ačkoliv je už půlka prosince, teprve teď přináším shrnutí knih, které jsem za listopad zdárně i nezdárně přečetla. S nechtěnou pravidelností uznávám, že pokaždé přečtu méně knih, než bych ve skutečnosti chtěla a potřebovala. Doufám, že v období vánočních prázdnin, a hlavně klidu, navýším svůj seznam o další tituly. Za podzimně-zimový listopad si mohu odškrtnout sedm knih, přičemž u dvou z nich se jednalo o opáčko. Hurá na ně!


Přečtené knihy

ČMELÁCI V SRDCI

Čmeláci v srdci mne zaujali hned na úvod svou zářivou obálkou. Působí energicky a letně, jako by záměrně vnukávala sílu, ale i harmonii. Krásná, hluboká a oslňující lovestory, která opravdu způsobila, že jsem v srdci cítila bzučení a poletování čmeláků. Ani nepamatuji, kdy naposledy jsem četla s tak velkou chutí a zápalem!

hodnocení: 5/5


TAJNÁ LÁSKA

Opět jsem zabloudila mezi mou skrovnou sbírku královny dívčích románů, Lenky Lanczové, a sáhla po Tajné lásce - jednom z nekrásnějších, nejvtipnějších a  nejromantičtějších příběhů, co jsem kdy četla. Ačkoliv znám knihu témě z paměti, některé pasáže bych mohla bez zaváhání citovat, každé čtení si užívám stejně, jako bych se poprvé zakousla do božího plodu. V očích mi poskakovaly srdíčka, div že nevyskočily ven! Skvostné dílo!

hodnocení: 5/5


VŮNĚ DEŠTĚ

V knihách L. L. jsem pokračovala dále. Druhé opáčko se projevilo v podobě Vůně deště. Hlavní hrdinka má hned několik pozitiv, která byla ovlivněna vnějšími faktory: s hrdinkou mám společné jméno, věk a v podstatě i životní štěstí-neštěstí.Cítila jsem jakési souznění a pochopení. Lenka má ten dar, že dokáže stejně poutavě popsat vtipné i romantické situace. Z každé z jejích knih si odnesete ponaučení a šimraní u srdce - zkrátka nemám slov!

hodnocení: 5/5


NA FREUDA JÁ NEMÁM ČAS, DOKTORE

Knihu Na Freuda já nemám čas, doktore jsem si zvolila kvůli zájmu o psychologii. Nabízí pohled na duševní nemoci hned ze dvou úhlů: na začátku každé kapitoly se objevuje příběh, který má čtenáři přiblížit onu nemoc, čímž nabízí lepší pochopení, načež následuje odborný popis problému. Jedná se o útlou knížečku, která je v beletristické části velmi čtivá a zajímá. Pokud vás zrovna dvakrát nepřitahují pouze odborné výklady, kterým v konečném smyslu nerozumíte, tato kniha je určitě dobrou volbou.

hodnocení: 4/5


DENÍK VYDRŽOVANÉ ŽENY

K Deníku vydržované ženy jsem přistupovala zpočátku s odstupem. Zajisté kniha poskytuje zajímavé téma, ale pocit je pocit. Vyhledala jsem ji spíše kvůli tloušťce, potřebovala jsem nějakou útlou knížečku, kterou během krátké doby přečtu. A jaký je tedy můj názor? Předčila má očekávání. Mezi čtenářský kánon bych ji zcela určitě nezařadila, ale měla v sobě jisté kouzlo a čtivost, s níž dokázala upoutat čtenářovu pozornost. Na lehčí odreagování super volba.

hodnocení: 4/5


MINULÉ ŽIVOTY

Taky vás někdy napadlo, zda jste prožili životy před tímto současným? Lze opravdu dosáhnout reinkarnace? Atasha Fyteová nabízí jednoduchý pohled na otázku regrese, díky níž můžete přijít na kloub své zatajené minulosti. Mnoho problémů, které vás trápí, vlastnosti, přesvědčení, obavy či vztahy s lidmi, mají původ v minulých životech. Díky knize Minulé životy máte tedy možnost nahlédnout na tuto problematiku a odhalit, co skrývá vaše podvědomí...

hodnocení: 4/5


KOUZELNÉ TENISKY MÉHO KAMARÁDA PERCYHO

Až do nedávna jsem věřila, že mezi dětské knihy patří pouze naivní pohádky, které vám v dospělosti nic neříkají. A ejhle, jakmile se mi do rukou dostala kniha Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho, poněkud jsem tento pomýlený názor přehodnotila. V některých titulech se opravdu dá najít něco milého a zajímavého,  přestože jste dětským botičkám dávno odrostli!

hodnocení: 4/5



Listopad byl pouze ve znamení kladného hodnocení. Zda na mě působily přicházející Vánoce či byly knihy opravdu tak dokonalé, je celkem nejasný fakt. Ale přikláněla bych se k oběma variantám se stejnou mírou, nechci škodit ani jedné straně. Každá kniha mi něco přinesla, i když třeba minimálně, vždyť ten radostný pocit ze čtení nic nenahradí!

A jaký počet čítal váš listopadový seznam?



2 komentáře:

  1. Lenka Lanczová je prostě klasika. Jednu dobu jsem ji cetla porad. A dokola. Mam od ni podepsanou knihu :). Co se me tyce, ja mela listopad priserne hekticky. Precetla jsem toho moc, nejlepsi bylo ale asi Nocte:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, úplně mi mluvíš z duše! :) Taky bych toho chtěla přečíst víc, ale poslední dobou vůbec nestíhám... :D Nocte bych si také ráda přečetla... :)

      Vymazat

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.