Recenze - Minulé životy | Minulost, přítomnost - i budoucnost?


Autor: Atasha Fyteová
Žánr: esoterika
Počet stran: 173
Rok vydání v ČR: 2015
Nakladatelství: METAFORA

•○•○•○•○•

Odhalte vzpomínky na svůj minulý život

Minulé životy jsou dávno psanou minulostí, a přitom i současností, která může mít kolosální vliv na naše veškeré vědění a smýšlení. Otázka znovuzrození může být poněkud děsivá a neuvěřitelná, dokonce zavání mysticismem, ale přináší i určitou podstatu a vysvětlení. Nepoznaná a zahalená minulost se může odrážet v našich vztazích, ve vzpomínkách, o kterých třeba ani netušíme, na povaze, zdraví i názorech.

V dnešní době se v reinkarnaci, čili v převtělování duše, už moc nevěří, samozřejmě kromě některých národů. Je to spíše otázka vlastního přesvědčení a víry, nicméně Atasha Fyteová dokázala tento tajemný jev skvěle popsat v několika kapitolách, které čtenáře provádějí na cestě k sebepoznání a odhalení poslání, s nímž je jeho současný život spjat.

Autorka přináší několik pohledů na reinkarnaci a jejich možností podívat se jí na zoubek hlouběji. Ke vzpomínkám na minulé životy lze dojít vnitřní cestou, respektive meditací, intuicí, sny a především regresí, kdy se pacient pod vedením terapeuta vrací zpět k samým kořenům. Kniha slibuje, že pomocí regrese nahlédnete až do několika minulých životů, přičemž se alespoň jeden odhalí do co největších podrobností... Tak šup na to!


V knize Minulé životy nalezneme dvě části, v první zapátráme po minulých životech a v druhé části odhalíme jejich dary, které nám poskytují. Celkově se pročteme patnácti kapitolami, jež jsou proplétány sugestivními cvičeními, které vám mají napomoci v odkrývání stop na duši vedoucích k pravdě. Často se vaše ťapkání po ose odvíjí od oblíbených míst, historických epoch i knih, jež ve vás podvědomě vyvolávají pocity z minulých životů, v podstatě napovídají, jakým směrem se vaše minulost odvíjela.

Odbornější výklad doplňují příběhy lidí, kteří se pátrání po minulých životech věnují převážně proto, aby přišli na kloub nevyřešitelným problémům, jejich příčině, vyluštili poselství svých snů či našli spojitost mezi určitými vyústěními života. Narativní forma příběhů je sympatická v tom, že pohlédnete na systematiku regrese z praktického pohledu, přece jen si snadněji vyplníte prázdná místa v mozku konkrétními případy, než obyčejným teoretickým tlacháním, kterému v konečném smyslu vůbec nerozumíte. Ačkoliv byla každá kapitola přínosná a našla jsem v ní zajímavosti, přesto mi jejich obsah z mysli odplul po proudu, na rozdíl od doprovodných vyprávění, jež mou pozornost udržely mnohem déle. Procentuálně byly vlivnějším faktorem na můj konečný dojem.

Minulými životy se zabývá určitý okruh lidí, ten zbytek nezasvěcených se jimi nezaobírá natolik do hloubky, spíše se jedná o povrchní zájem, který se lehce dotýká tenkého obalu. Plusem knihy je fakt, že reinkarnaci popisuje způsobem, jež čtenáře příliš nenudí, ale na druhou stranu nevzbudí přehnanou euforii. Po dočtení můj zájem vzrostl o několik stupínků, dá se říci, že bych se nebránila podstoupení regrese, určitě mluvíme o logicky možné-nemožné záležitosti, která v sobě skrývá své pro i proti. Pokud máte v jedné ze zájmových škatulek místo, knize se nebraňte a dejte jí alespoň minimální šanci...


4/5
Knihu můžete zakoupit zde.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství  


Žádné komentáře:

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.