Příběhy ukryté v náramku

20:15

Tři generace. Tři ženy, jejichž osudy jsou spjaty s tajemným náramkem, který již léta na ruce nosí nejstarší z žen, Lolly, Každý přívěšek na náramku skrývá příběh, nese v sobě stopy vzpomínek, nekonečných lidských osudů a nezapomenutelných okamžiků. Každá z žen - Lolly, Arden a Lauren - touží po tom být šťastnější, dát svému životu smysl a najít cestu, která je za jejich cíli dovede. A aniž by tušily, onen náramek má významnější roli, než se zdá.

Lolly je sedmdesát let, každým rokem se její stav zhoršuje, což nenese zrovna dobře. Paměť jí pomalu přestává sloužit, stále více zapomíná, a nejvíce se obává toho, že zapomene důležité okamžiky svého života. Lolly se proto rozhodne své vzpomínky sdělit dceři a vnučce, se kterými nemá příliš dobré vztahy, především kvůli jejich vytíženosti. Ani jedna na ni neměla čas, což rodinným vztahům na pevnosti zrovna nepřidávalo,  proto chce Lolly s oběma ženami rodu najít novou společnou řeč. 

Lollina dcera Arden jednoho dne obdrží telefonát, v němž kdosi hovoří o špatném zdravotním stavu její matky. Společně s dcerou se nakonec vydává za matkou, za rodinnou historií náramku, která už léta toužila vyjít na povrch. Také se vydávají po trnité stezce, která vede k hledané rovnováze, postupně odkrývá životní možnosti, a především důležitost rodiny a blízkých,

"Je třeba respektovat minulost, ale soustředit se na budoucnost. Musíme věřit, že to nejlepší teprve přijde."

Kouzelný náramek je knihou ukrývající silný a krásný příběh o tom, že rodina je v životě důležitou součástí, bez níž bychom postrádali pravý smysl bytí. Společně lze překonávat nástrahy a problémy, ukazuje, že důležitost tví v nehmotných hodnotách, nikoliv v těch uchopitelných - a ty jsou na rodině to nejcennější. Ženy zkoušené životem se nakonec projevují jako nejsilnější, obzvláště pokud stojí při sobě.

V podstatě se jedná o vzpomínkovou knihu, místy smutnou a dojemnou, i radostnou a poutavou. Ústřední motiv náramku, který má v sobě zapsané hluboce působivé vyprávění, s lehkostí vytváří nezapomenutelný a emotivní zážitek. Každému přívěsku na náramku se věnuje jedna kapitola, v nichž se dozvídáme o jeho původu, o příběhu, jež se k němu pevně váže. 

Autor působí na všechny citové stránky naší osobnosti, a vůbec nezáleží na tom, zda se naše cítění snažíme zakrývat či ne. Donutí vás uvažovat nad vlastním životem, jeho hodnotami, a na konci knihy si odnesete jisté poselství, ponaučení i inspiraci. Každou kapitolou proplouváte se zájmem a nadšením,  autor dokáže napnout nitku zaujetí a jen tak se vám ji nepodaří přetnout. Pokud oceňujete rodinné vazby, nepochybně je Kouzelný náramek právě pro vás! A pokud ne, právě tato kniha vás to může naučit, může vás nakopnout tím správným směrem, který vychází z vašeho vnitřního hodnocení. 

Hodnocení: 90 %

Knihu zakoupíte zde.
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství

2 komentáře:

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.