Recenze | Alternativní léčebné metody od A do Z


Autor: Claire Gillmanová
Žánr: esoterika
Počet stran: 400
Rok vydání v ČR: 2016
Nakladatelství: Metafora

•○•○•○•○•

Zachovávání zdraví je mnohdy podceňované, ba přímo přehlížené. Pokud lidé hledají cestu k vyléčení, většinou se schylují k chemickému využití, čili k lékům. Avšak dosáhnutí kvalitního zdraví je na dosah ruky, dokonce blíže než si myslíme. Proč do těla zbytečně pumpovat nepřirozené látky, když můžeme najít správnou a jednoduchou pomoc v přírodě, v našich schopnostech i v mysli?

V dnešní době existuje toliko léčebných metod, které můžeme využívat podle vlastních potřeb nebo za symbolický poplatek u odborníků, kteří své práci rozumí a dokáží ji efektivně využívat.  Tyto metody nekomplikovaně přinášejí hledanou úlevu od bolesti, poskytují relaxaci, nalezení rovnováhy a celkově zlepšují život, takže nakonec ho dokážeme využívat na celých sto procent. Určitě se každý alespoň jednou setkal s tím, že mu nedokázaly pomoci ani ty nejspolehlivější medikamenty. Nejspíše si to neuvědomujeme, ale v podstatě všechny stavy těla dokážeme jistým způsobem ovlivňovat, řídit jejich průběh, či se jich nadobro zbavit. Proto by měly vaše první kroky, a vlastně myšlenky, vést k uvědomění si vlastního já, spojení se s duší a myslí, které dokáží nevídané zázraky. Řešení spočívá ve vašich rukou a psychické síle.

Tento individuální přístup k léčbě je tedy samozřejmě vhodný pro ty, kteří chtějí své zdraví synchronizovat podle svého uvážení mimo účinky medicíny využívající léky jako prvotního zdroje. V rámci této snahy existuje víra ve svět, kde dochází ke spojení těla, mysli a duše. Alternativní medicína se tímto směrem široce vydává, stále více se rozšiřuje a nabízí množství technik a předmětů, jenž zcela přirozeně a účinně podporují využití škály metod.

Kniha Alternativní medicína od A do Z širokosáhle rozepisuje více než 70 různých terapií k nalezení životní pohody a dobrého tělesného stavu, které jsou založeny na určitých principech a zákonitostech. Ať je to akupunktura, homeopatie, aromaterapie, která potěší smysly, fytoterapie či mnoho dalších praktik. Terapie jsou rozděleny do šesti kapitol, které je volně klasifikují. Mluvíme tu o různých technikách zaměřující se na držení těla, správnou frekvenci dýchání, nebo třeba působení krystalů a jejich vibrací. Prolínají se zde tradice z celého světa, ať se jedná o tradiční čínskou medicínu nebo taoismus. 


Tahle poměrně malá, ale široce obsáhlá kniha v sobě skrývá poklad, který má nevyčíslitelnou hodnotu. Čtyři sta stran zahrnuje zajímavé léčebné metody, které se mnohdy odvozují od různých filozofických disciplín, duševního uvědomění, přírody a potažmo i náboženství. Našla jsem zde hodně okruhů, které mne vždycky zajímaly, ale nikdy jsem se tomu nevěnovala hlouběji. Díky přehlednému popisování jednotlivých technik lze porozumět podstatě, tudíž bez problému můžete vyzkoušet cokoliv se vám zalíbí. Najdete zde i obrázky, které určitou disciplínu přibližují, a tím dělají knihu zajímavější.

S chutí jsem se vrhla na čtení, ani ve snu by mne nenapadlo, že bude kniha natolik poutavá a poučně přitažlivá. Jelikož je esoterika dosti tajemnou a lákavou naukou, tajnou vědou, skvěle mi hrála do noty. Příroda a svět kolem nás poskytuje toliko možností, které leckdy přesahují rozum, v podstatě ani netušíme, že věci zdající se nám naprosto normálními jsou neskutečně nevyzpytatelné a mystické. A tato kniha je jejich poslem...


5/5


Knihu zakoupíte zde.
Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství








Žádné komentáře:

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.