Unboxing #5

20:35



Dneska přišel další recenzní výtisk, a tentokráte od Ledy. Každý balík mi udělá velkou radost,vždycky mám problém se udržet, abych se k obsahu neprorvala. V poslední době mi ubývá dobrých knih ke čtení, tudíž doufám, že se mi nová kniha bude líbit. Co že to vlastně přibylo do mé knihovničky? 




Rozum a cit: Jane Austenová 
v jednadvacátém století

Slavný román Jane Austenové přenesla do dnešního světa vynikající současná anglická spisovatelka Joanna Trollopeová. Provedla to s mimořádnou empatií, humorem, pokorou k originálu, ale také s nevídanou odvahou. Za dvě stě let se změnilo naše vyjadřování, společenské zvyklosti, životní styl, přibyly technické vymoženosti, zůstala ale touha po lásce, bezpečí, po blízkosti druhého. 
Z lásky možná není úniku ani emancipace – ještě že rozum i cit jsou stále s námi! 

6 komentářů:

  1. Tuhle knížku si hrozně moc chci přečíst. :) Pěkné počtení! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nemám ráda retellingy, takže se knize nejspíš vyhnu, obálka ale vypadá moc pěkně :) Tak snad si čtení užiješ!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já moc také ne, originál je většinou nejlepší, ale tentokráte jsem si řekla, proč ne... :) Také doufám! :)

      Vymazat
  3. Musím ozkoušet nějakou knihu tohoto druhu a tato vypadá asi nejslibněji... Jsem zvědavá, jak se Ti bude líbit. Přeji hezké čtení :)
    K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě neuškodí podobnou knížku přečíst. Třeba Catherine od April Lindner je psána na motivy knihy Na větrné hůrce a je to fakt top titul. :) Snad bude i Rozum a cit stát za to, brzo určitě napíši recenzi... :)

      Vymazat

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.