Knižní tipy na listopad


Zdravím všechny do podzimních dnů! Jak už asi všichni víme, za dveřmi číhá listopad, tudíž je nasnadě podívat se na zoubek knihám, které příští měsíc vyjdou. Musím říci, že se máme na co těšit. Čeká na nás nálož zajímavých knížek, jež zpestří sychravé dny a probudí v duši hřejivé teplo. Pojďme se tedy podívat, copak je na výběr!


Baronet

Zkrocení bouřliváka 
Samantha Towle

Tru Bennettové se podařilo naštvat všechny fanynky úspěšného rockera Jakea Wetherse. Čím? Že ukořistila jeho srdce, takže žádná žena už u něj nemá šanci! Přestože vyhlídky na manželství s Jakem jsou úžasné, musí Tru čelit řadě nástrah života s celebritou. A že to nebude jednoduché, se přesvědčí téměř okamžitě, když se z Londýna přestěhuje do Los Angeles.
Ani Jake nemá s Tru vyhráno. Sice mu přísahala lásku až za hrob, ale člověk míní, život mění. Co kdyby Tru ztratil? Dokázal by žít bez ní? Jenže jeho oddanost k dívce svých dětských snů je silnější než osud…

vyjde 11. 11. 2015

Obejmi mě
Maya Banks

Pro Zacka Covingtona byla Anna-Grace – jeho „Gracie“, dívka s mimořádnými schopnostmi – ta pravá. Stačila však jediná noc a sen o společné budoucnosti se ocitl v troskách. Gracie beze stopy zmizela a Zack se mohl jen domnívat, co se stalo s dívkou, kterou miloval. Až po letech ji znovu nalezne. Z dívky, kterou znal a miloval, zbyla jenom prázdná schránka. Její zvláštní schopnosti zmizely a co hůř, celé roky věřila, že ji Zack té noci zradil…


vyjde 19. 11. 2015


Králové bourbonu
J. R. Ward

Fascinující kronika rodiny Bradfordových, dlouholetých neoficiálních vladařů světové mekky bourbonské whisky. Neustále přiživované bohatství jim zajistilo mocný vliv a výsady dynastie, která navenek dodržuje ušlechtilá pravidla miláčků štěstěny a vybraného vkusu, ale vytváří ostrou hranici mezi sobě rovnými a svými zaměstnanci, kteří dřou do úmoru jen pro blaho svých chlebodárců.
Hrdinka příběhu Lizzie, vynikající a uznávaná zahradní architektka, tuto křehkou mez překročí, když se zamiluje do marnotratného Lanea Bradforda, a málem přijde o všechno, co si v životě tvrdě vybojovala. Lane se po několika letech vrací domů a přináší s sebou i stíny minulosti, která skrývá nejeden bezohledný čin a řadu děsivých tajemství.

vyjde 19. 11. 2015

Jota
Dcera
Kateřina Dubská

Každá rodina má ve skříni své kostlivce, a čím méně se o nich mluví, tím více chrastí kostmi, aby na sebe upozornili.
Ve svém druhém románu autorka vypráví příběh čtyř generací své vlastní rodiny a jeho děj se ze Slovácka přesouvá do Prahy a do severních Čech. Zpočátku je velká stmelená rodina schopná společně čelit dopadům dějinných zvratů české historie, která až tragicky poznamenává osudy některých jejích členů.
Nositelkami síly celé rodiny jsou ženy, Josefčiny dcery, ale čím více se rozpadávají jejich vlastní manželství i původně pevné rodinné vztahy, tím osudověji o tuto sílu přicházejí. Jako místy až černá niť se knihou vinou otázky nad vztahy mezi ženami, které jsou zdánlivě příliš silné, a muži, kteří jsou zdánlivě příliš slabí, i vědomí, že jeden tragický okamžik v životě první generace dokáže poznamenat životy těch, kteří se teprve narodí a lidé sami zranění svá zranění přenášejí dál a dál.
Pestrá mozaika příběhů rodičů, dětí a vnuků nenechá čtenáře vydechnout svou někdy až brutální energií, přesto dává naději, že i sebetěžší rodinnou historii zatíženou mlčením a tajnostmi lze unést i zvládnout a hlavně ji nepředávat dalším generacím.

vyjde 29.10. 2015 
(ačkoliv kniha vychází ještě v říjnu, i tak jsem se rozhodla ji zařadit do tohoto článku)


Vášnivý sprosťák
Christina Lauren

Na rozdíl od svých nejlepších kamarádek, Mii a Loly, je Harlow Vega známá tím, že si vždycky ráda užije. Provdat se opilá v městě hříchu za až komicky svůdného, drsného kanadského rybáře Finna Robertse, který (žádné překvápko) dokonale vládne svýma svalnatýma rukama, rty i tělem – to je přesně její styl.
Ale byla to jen jednorázovka: sprostá, drsná a nekomplikovaná…, dokud se Finn pracovně neobjevil v San Diegu, kde Harlow žije. Není připravená na vážný vztah, ale když jsou spolu, uvědomí si, že na něm přece jen cosi je. Možná to není láska (kruci, ani ho nemá ráda), ale jejich vzrušující hrátky jim poskytují dokonalé rozptýlení od děsivých životních změn, kterým oba čelí. Dohodli se na sexu – divokém a vášnivém – ale teď se z jejich dohody začíná klubat něco opravdovějšího.

vyjde 4. 11. 2015

Cooboo

Já, JůTuber

Exkluzivní rozhovory s tvými oblíbenými JůTubery. Jejich návody, tipy, rady a triky, jak se stát úspěšným ve světě YouTube. Jakou používají techniku? Co je pro ně nejdůležitější? Jací byli, než se proslavili on-line? Nakoukni jim pod pokličku! 
Přečti si taky příběh mladého JůTubera, jako jsi ty – Manuela Středy. I když má trochu podivné jméno, je to fakt docela obyčejnej kluk, uvidíš ;) Jeho příběh je inspirovaný životy pěti těch nej českých JůTuberů. Zjisti, jak správně natočit video a jak získat co nejvíce odběratelů. Chceš vědět, jak se dá vydělat na YouTube a jak se prosadit? Celý internetový videosvět v jedné knížce!

vyjde 2.11. 2015 

Zmizelé dívky
Lauren Oliverová

Dara a Nick bývaly nerozlučné, ale to bylo předtím – před tím, než Dara políbila Parkera, nejlepšího kamaráda Nick, a před tou nehodou, po které zůstala Dařina krásná tvář zjizvená. Od té doby se sestry naprosto odcizily a nemluví spolu.
Nick se sice rozhodne, že vše, co ztratila, získá zpět, ale Dara už má jiné plány. A když o svých narozeninách Dara zmizí, Nick si zpočátku myslí, že je to nějaká hra, že se Dara zase předvádí. Ale zmizela i jiná dívka, devítiletá Madeline Snowová, a Nick je čím dál víc přesvědčená, že ta dvě zmizení spolu souvisí. A teď musí najít svoji sestru dřív, než bude pozdě.
Lauren Oliverová ve svém nejnovějším románu vytvořila svět ztrát a podezírání, v němž obě sestry hledají nejen jedna druhou, ale i samy sebe.

vyjde 9.11. 2015 


Rudá královna
Victoria Aveyardová

Chudobou sužovaní Rudí jsou prostí občané žijící pod krutovládou Stříbrných, špičkových válečníků s božskými schopnostmi. Sedmnáctiletá Mare Barrowová patří mezi Rudé a bere to jako fakt, na kterém se nikdy nic nemůže změnit. Podaří se jí získat práci ve Stříbrném paláci, uprostřed těch, které z duše nenávidí. A rychle odhalí, že navzdory barvě své krve dostala do vínku také jednu vražednou schopnost. Takovou, která může ohrozit a svrhnout vládu Stříbrných. Ale se sílou je nebezpečné si zahrávat. Kdo může v tomto světě rozděleném krví vyhrát?


vyjde 16.11. 2015 


Dárek z pravé lásky

Jestli máte rádi vánoční příběhy, vánoční filmy, vánoční pořady v televizi a speciální vánoční díly vašich oblíbených seriálů a především, jestli máte vánoční antologie, pak se do téhle knížky rozhodně zamilujete. Dárek z lásky sepsalo dvanáct těch nejlepších autorů young adult knih a jejich redaktorkou se stala Stephanie Perkinsová, jejíž příběhy o Anně a dalších už dávno znáte. Takže se uvelebte někde, kde máte pohodlí, teď na vás čeká dvanáct důvodů, proč za dlouhých zimních večerů zůstat doma a zamilovat se nad stránky příběhů.

vyjde 23.11. 2015 


Nocte
Courtney Coleová

Jmenuju se Calla Priceová. Je mi osmnáct a je mě jen půl. Moje druhá polovina – moje dvojče, můj bratr Finn – je blázen. Miluju ho. Víc než život, víc než cokoli. A i když se děsím toho, že mě stáhne s sebou dolů, jsem jediná, kdo ho může zachránit. Dělám, co můžu, abych si udržela zdravý rozum, ale topím se v tom čím dál víc. Takže se chytám každého stébla.
Dare DuBray. Je můj zachránce a můj antikrist. V jeho náruči se cítím v bezpečí. Ale taky se v ní bojím, že nevím, kam patřím. Bojím se, že jsem ztracená. Uzdraví mě, zlomí mě, bude mě milovat i nenávidět. Má moc mě zničit. Možná je to v pořádku. Protože to vypadá, že Finna zachránit nedokážu, a nemůžu milovat Darea, aniž bych všem ublížila. 
Proč? Kvůli tomu tajemství. Tajemství, které se tak moc snažím rozlousknout, že jsem vůbec nečekala, že to přijde. Taky vás to překvapí.

vyjde 23.11. 2015 

8 komentářů:

  1. Tak tedy nevím, no...listopad pro mě asi moc nebude. :) Jediná kniha, co mě zaujala, je Já, JŮTuber, Nocte a Rudá královna možná ještě také. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevadí, vybrala jsem jen pár nakladatelství a jen zlomek knih, které vyjdou, takže se může objevit mnoho knih, které tě třeba zaujmou... :)

      Vymazat
  2. O Red Queen som už zopár slov počula, ale najskôr si počkám na slovenský preklad. :D Pripomína mi to tak trochu Selekciu a Trón zo Skla - hlavné protagonistky sa dostávajú na miesto, ktoré z duše nenávidia. Tento námet začína byť síce ohraný, ale Trón zo Skla sa mi páčil, tak možno ma zaujme aj Red Queen. Tá obálka je úplne úžasná, je super, že ponechali pôvodný design. :)
    Charlotte z blogu http://faylotte.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou, také mi Rudá královna připomíná Selekci... :) Obálka se mi také hodně líbí, díky ní jsem si knihy všimla. Doufám tedy, že bude stejné dobrá jako vypadá! :)

      Vymazat
  3. Vášnivého sprosťáka mám naplánovaného si hned koupit :D nesmí chybět do sbírky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím to stejně! Také ho hned poletím koupit... :D

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Dobrá volba, kniha vypadá opravdu zajímavě... :)

      Vymazat

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.