Waiting on Wednesday (2)

22:30

Toto týdenní meme pořádané Breaking the Spine je zaměřené na námi vybranou knihu, kterou si chceme přečíst.
•○•○•○•○•

Pro tuto středu si vybírám:


Statečná srdce

Anna Franklin, Samantha Norman

Statečná srdce nabízejí tu správnou směsici dobrodružství a intrik, tajemství a zločinu. Osudy hlavních aktérek, dvou statečných mladých žen, jsou nerozlučně spjaty s Anglií 12. století a pustošivou občanskou válkou.
Píše se rok 1141. Král Štěpán válčí o korunu se svou sestřenicí císařovnou Matyldou. V tak nebezpečném světě ani jedenáctiletá Emma, dcera rolníka z bažin, nemůže být v bezpečí. Zvrácený mnich ji unese z rodné vsi a zanechá ji opuštěnou napospas smrti...
Malá, ale strategicky důležitá pevnost Kenniford patří šestnáctileté Maud. Tato temperamentní a nebojácná hradní paní se postaví tváří v tvář osudu a vražednému hněvu krále Štěpána, když na svém sídle poskytne ochranu císařovně. Nadchází dlouhá, krutá zima. Kenniford se stává centrem dění a všechny nitky se sbíhají právě sem...

Proč tuto knihu?
Zbožňuji středověké příběhy z Anglie, z kterých vyzařuje síla lidské vůle a hloubka zamyšlení nad těžkým životem. V minulosti nacházím jiný svět. Svět, který má jiné hodnoty a pravidla. Cítím se v něm lépe, než v současném, jež mi neposkytuje to pravé využití snů.
Obálka vystihuje historický podtón a vyvolává ve mne pocit, že příběh bude vyprávět o odvaze, nebezpečí a složitých peripetií.

Žádné komentáře:

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.