Vášnivý s velkým V

13:32

Frajeři a hezouni už od pohledu slibují problémy. Obzvlášť holkám, které netouží po tom, aby jim někdo takový komplikoval život. Co když ale nedokáží odolat hříšným očím plných příslibů a neodolatelnému úsměvu? Takové jednorázové povyražení uhasí vzplanuvší zvědavost a podle očekávání zůstane skryto pod závojem noci. Avšak co když onen závoj zůstane poodhrnutý…?

London se po absolvování vysoké školy v podstatě poflakuje životem, nachází se na rozhraní, kdy hledá a zkouší, a tak se jí na nevyužitý diplom spíše usazuje prach, než aby ho využila v praxi. Zatím nemá v hlavě žádný určitý cíl, proto vezme práci v baru, kde tráví většinu nocí, zatímco se během dne oddává oblíbenému surfování. Vyráží vstříc vlnám, které krotí stejně jako notně navnaděné a odvážné chlapíky z baru. 

Jenže náhle se v baru objeví jeden z těch kluků, se kterými si rozumná holka nezačne. Rozum jí možná říká, aby se otočila a běžela co nejdál od něj, ale tělo mluví zcela jinou řečí, jíž se naslouchá mnohem krásněji a s nadšením. Vnitřní hlas ji pořád postrkuje na hranici propasti, stačí jen krůček - tak proč to nezkusit? Je to jen pouhá jednorázovka a nic víc. Jedna noc, která uspokojí její fantazii a pak ho už nikdy neuvidí. 

Luke určitě nemá v plánu měnit svůj zaběhnutý život, kdy jeho postelí prochází spoustu holek. Jedno jméno splývá s druhým, mobil nestačí upozorňovat na všechny příchozí smsky. To všechno mu připadá přirozené a samozřejmé do chvíle, kdy se mu jedna přitažlivá barmanka svou přímočarostí a neobyčejností usadí v hlavě. Luke má možná jako London stejnou představu o tom, do jaké kolonky se oba zapíší, ale netuší, že se výhybka života vychýlí úplně na jinou kolej, než oba očekávali... 

Vášnivý lhář mne zaujal především tím, že patří k dalšímu dílu od známé ženské dvojky, která souhrnně píše pod pseudonymem Christina Lauren. Božský bastard kdysi nasadil vysokou laťku, na které se autorky částečně stále drží, nicméně ve Vášnivém lháři mi chyběla ta jiskra, která nutí čtenáře se od knihy nehnout ani na krok a prostě hltat každou scénu mezi hlavní dvojicí. Samozřejmě nelze popírat skutečnost, že se nenáročný a oddechový styl psaní udržuje na kvalitní linii, která drží knihu v jakémsi pospolitém stavu. Na jednu stranu jsem si čtení užívala a na druhou přicházely chvilky, kdy jsem měla chuť se posunout v ději o pár stránek dál.

Postava, která dávala knize takovou tu dávku vzrušení a šimraní, byl Luke. Většinou nejvíce sympatizuji s ženskou hrdinkou, ale tentokráte jsem se více přiblížila k opačnému pohlaví. Občas jsem měla dojem, jako by si oba hrdinové vyměnili role. London byla ta, co stále udržovala odstup, sebevědomě stála nad věcí a prostě si nepřipouštěla jakoukoli možnost, že by mohl být Luke jiný, než za jakého ho pokládala. Zatímco Luke toužil poznat i z jiné stránky, ne jen z té tělo na tělo. Chtěl s ní trávit volný čas, poznat její myšlenky, touhy a sny, prostě mít London u sebe, což mu ona sama dosti odpírala. 

Na sériích je pozitivní, že se čtenář může setkat i s postavami z předchozích knih. Sic mne některé dokázaly převést k nepříčetnosti, bylo milé se vrátit do starých vod. Největší grády dokázala příběhu dodat setra Luka, která měla vždycky v zásobě nějakou tu chytrou radu a nejednu vtipnou poznámku pro zlehčení situace.

Vášnivého lháře bych zařadila nejspíše do škatulky lehce nadprůměrná kniha. Přestože jsem postrádala ten potřebný odpich, kniha nebyla špatná. Měla jsem pocit, jako bych byla houpačce. Jednou nahoře, jednou dole. Záživné chvilky střídaly ty nudnější a tak celkově se pořád převažovaly. Nejlépe vyplní chvilky, kdy čtenář nehledá nic složitého, nýbrž oddechového s nádavkem erotiky a romantiky. 

Hodnocení: 85%
Za poskytnutí elektronické knihy k recenzi děkuji Neoluxoru 

Žádné komentáře:

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.