Lov na toho "pravého začíná

18:48

Jednou v životě přijde chvíle, kdy vás současná situace ubíjí a potřebujete změnu, která váš život navede na jinou cestu. Ať jde o stereotypní práci, nepříjemné sousedy či o neúspěchy na poli lásky, v konečném výsledku budoucnost nevypadá nijak růžově... Proč ji tedy nepřetvořit ku obrazu svému?

Milušce Malvodové je čerstvých devětadvacet let, monotonně se protlouká životem a čeká, kdy se konečně semele něco, co by ji vytrhlo z každodenní rutiny. Do práce, která se specializuje na výrobu krmiv pro zvířata, dochází spíše ze zvyku a ze setrvačnosti. O nadšení či radosti se nedá ani v nejmenším mluvit. Miluše se potlouká v bludném kruhu, z něhož se není schopna vymotat. Vždyť celý její život by se dal popsat jedním výstižným slovem: samota. Ke své nelibosti se jí nedaří ani v lásce, muži jsou pro ni už téměř neznámým pojmem, a jak se zdá, osud se proti ní spikl. Přitom by se tak ráda vdávala! Ale za koho?

Jednoho dne se nad ní rozzáří světlo v podobě sousedky, která o sobě tvrdí, že je pravá "cikánka". Miluška o ní zaslechla už spoustu plků, ale netušila, že okusí jeden z jejích "darů" na vlastní kůži. Předpoví jí setkání hned se třemi osudovými muži, kteří jí pěkně zamotají hlavu a celý život. Miluše se zpočátku staví k takovým povídačkám dosti negativně, ale následující rána se probouzí s optimismem a chutí k životu. Proč by z toho nemohla vytěžit co nejvíce?

Od té doby v každém muži vidí svého potencionálního partnera, a dá se říci, že se za jeho získáním žene až téměř fanaticky. Miluška zažívá celou eskapádu zážitků a příležitostí, které ji postrkují k vysněnému cíli. Podaří se jí najít toho opravdového, vysněného a nejlepšího muže? A může to být snad bláznivý nudista, nebo také vyšinutý chlap, který vroucně čeká na to, že se s jeho manželkou rozpleskne letadlo o zem, či teprve toho muže někde potká?

Vdaná potvora je kombinací vtipné a trochu bláznivé knihy zcela stojící mimo danou úroveň. Hlavní hrdina Miluše je poměrně sympatické žena, která vás sice občas může přivést do blázince, ale zato vám poskytne pár dalších let života díky nesčetným chvílím smíchu. Po celou dobu čtení napjatě, ale s humorem očekáváte, jak dopadne celý její hon za mužským pokolením. I když může příběh působit lehce nereálně, poskytne vám dávku příjemného počtení. Jedná se o nenáročnou a oddechovou knihu, již si rádi přečtete a nebudete litovat času s ní stráveného.

Hodnocení: 82 %

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Moba.
Knihu můžete zakoupit zde






Žádné komentáře:

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.