Recenze | 160 gramů sacharidů


Autor: Krisztina Vrábel
Žánr: kuchařka
Počet stran: 168
Rok vydání v ČR: 2016
Nakladatelství: Noxi

•○•○•○•○•

Cukrovka, inzulinová rezistence či dieta značně omezují stravovací možnosti lidí. Krisztina Vrábel se rozhodla to změnit, protože jí samotné diagnostikovali inzulinovou rezistenci.


 Zdravá, přesto chutná jídla

Cukrovková onemocnění se zásadně projevují v našem životě. Různé potraviny se stávají tabu, nepřichází v úvahu, že by se daly zařadit na denní jídelníček, což se může pro některé gurmány stát dosti deprimující záležitostí. Sem tam určitě nastane situace, při níž by lecjaký doktor padal rozčilením do mdlob, kdyby byl jejím svědkem, protože vrtkavá vůle lehce převáží pevně dané hodnoty. Jenže, jak dosáhnout velkého sebezapření a puntičkářsky dodržovat zásady správného jídelníčku...? Mnohdy se této stravě musí přizpůsobit i zbytek rodiny, což vždy nemusí vyhovovat všem protistranám. 

Nicméně díky knize 160 gramů sacharidů zjistíte, že lze vytvořit stejně vynikající jídla, cukrovka necukrovka. Pomocí správného a vyváženého jídelníčku lze docílit toho, že se léky pro vaši nemoc mohou stát až druhořadou povinností. Díky zdravé stravě a potažmo i pohybu si prokopáváte cestičku k životu plného spokojenosti a energie.

160 gramová dieta se v praxi dělí na 5 denních dávek, jež je zapotřebí dodržovat. Snídaně činí 30 g, dopolední a odpolední svačina 20 g, oběd 50 g a konečná večeře  40 g. Pravidelným přísunem stravy zásobujete organismus potřebnou energií a hodnoty cukru udržíte v žádaných normách. 


Kniha nabízí spoustu na pohled úžasných jídel. Nejenže plní funkci plnohodnotného zdravotního stravování, ale krásnými fotky probouzí skryté chutě. Lze zde najít v podstatě všechny druhy potravin a sladkých pokrmů upravené podle oné denní dávky sacharidů. Každý si zde bezpochyby najde své, ať mu chutí jakékoli jídlo. 



•○•○•○•○•

Recepty jsem vždycky hledala na internetu (pokud taková situace vůbec nastala), ne proto, že bych kuchařkám nedůvěřovala nebo tak, ale spíše kvůli faktu, že ty bichle plné různorodých receptů schovávané mojí mamkou neobsahovaly pěkné barevné obrázky hotového díla, tudíž člověk neměl představu, co kuchtí, natož jaký bude celkový výsledek. 160 gramů sacharidů přišlo jako andělská armáda z nebes, jež mi snesla do rukou novodobý poklad. Troufám si říci, že recepty v knize předčí i některé vyhlášené pochoutky. 

V jedné nestřežené chvíli kuchařka kamsi zmizela a stejně nenápadně se po pár dnech vrátila. Detektiva nebylo potřeba, viník se přiznal sám. Jelikož můj děda trpí cukrovkou, máma neváhala ani vteřinu a knihu zcizila, načež ji odnesla mým prarodičům, kde kniha našla většího využití, než-li v mých rukou. Nakonec recepty vyzkoušela téměř celá rodina, mnou počínaje a těžko říci, kým konče. 

Krisztině Vrábel se podařilo vytvořit knihu, jež by se mohla stát nedílnou součástí každé domácnosti. Nemusíte vůbec trpět cukrovou či jinými podobnými nemoci, klidně se po knize ohlédněte. Já osobně jsem se sekla v sekci Dezerty. Až nastane chvíle vaření, určitě se přijdu inspirovat. 

5/5


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství

2 komentáře:

  1. Ja sama som diabetička, takže ti veľmi pekne ďakujem za typ ;).

    Vladies
    vladiesblog.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, že jsem byla nápomocna. :) Najdeš zde opravdu mnoho zajímavých receptů, takže určitě stojí za to. :)

      Vymazat

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.