Knižní tipy na únor

20:31
Máme tu začátek února, proto by nebylo od věci podívat se na pár novinek, co během měsíce vyjdou. Dozajista je se na co těšit, navíc jsem vybrala jen hrstku knih, takže není co zoufat, pokud si žádnou knihu nenajdete. 

•○•○•○•○•

Láska na druhý pokus

Vášnivý milostný příběh pro všechny romantické duše. Když jedenatřicetiletá Clire zjistí, že ji její přítel podvádí s mladinkou kolegyní, zhroutí se jí celý svět. Ale stejně jako je naštvaná na něj, je naštvaná i na sebe – jak si jen mohla nevšimnout, že žije po boku takového sobce? Potupená Claire si tedy sbalí kufry a zamíří na turistický ranč do Colorado Springs, kde se chce ucházet o místo šéfkuchařky, doufajíc, že jí klid venkovského prostředí pomůže získat ztracenou životní rovnováhu. Jenomže když poprvé uvidí svého nového šéfa Cola, podlomí se jí kolena – tohle je rozhodně ten nejpřitažlivější muž, jakého kdy poznala. A i když jí rozum radí, aby si od něj držela co největší odstup – vždyť přesně takový krasavec ji připravil o všechny ideály –, vrhne se Claire do náruživého milostného vztahu. Netrvá to však dlouho a minulost se jí opět krutě připomene…

Vychází 8.2. 2016

Odvrácená tvář lásky

Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností... Dvě jasně daná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce? Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc. Že chce porušit obě jeho pravidla: neptat se na minulost a nepočítat s budoucností. Jenže Miles sám už si není jistý, jestli je dokáže dodržet. Protože láska je silnější než pravidla, sliby a odhodlání. I když její odvrácená tvář je tak děsivá…

Vychází 15.2. 2016

Úpis

Když se autor mobilní aplikace sloužící k seznamování rozhodne upsat akcie firmy Hook na burze, začíná hra, ve které nejde jen o miliardy dolarů. Mladí investiční bankéři na Wall Street i zaměstnanci společnosti v Sillicon Valley cítí šanci od základů změnit svůj život, ale po smrti studentky Stanfordovy univerzity začne být v sázce mnohem víc než tučné zisky. Co všechno o nás aplikace v našem mobilu vědí? Co všechno jsme schopni obětovat kariéře? Michelle Millerová nám v Úpisu umožňuje nahlédnout do odvrácené tváře Wall Street – do světa sexuálních skandálů, zákulisních dohod a nemilosrdného boje o moc.

Vychází 15.2. 2016

Zimní koruna

Druhý díl historické trilogie o Eleonoře Akvitánské. Píše se rok 1154 a Alienor je královnou Anglie. Zatímco její manžel, král Jindřich II., je často na válečných taženích, její rolí je plodit a vychovávat děti a spravovat zemi. Touží po větší pravomoci, ale s tím Jindřich nesouhlasí. To je jen počátek hlubokého rozkolu, který končí až rebelií, kterou proti svému muži a králi vede Alienor se svými syny. Netuší, že to pro ni bude mít devastující důsledky…

Vychází 15.2. 2016


Zrcadlení
Zrcadlení

Po zdrcující bitvě na školním plese přijala Alyssa své divé šílenství a rozhodla se bojovat za oba světy, které miluje – za svět lidí i za Říši divů. I když to znamená, že musí vyzvat Červenou na závěrečný souboj plný podvodů a intrik. A protože je králičí díra, jediná cesta do Říše divů, zasypaná, musí Alyssa projít zrcadlovým světem do Kdekolijinde, prostoru obydleného mutanty a podsvětnickými vyvrheli.
V třetím díle ságy Šepotání se Alyssa a její otec vydávají do srdce magické země a chaosu, aby našli Alyssinu matku, její rytíře a napravili vše, co se stihlo pokazit. Společně se Zachem a Morfeem musí zachránit Říši divů a odvrátit rozklad i zkázu, jež se zrcadlí v každém zrcadle na světě. Ale pokud uspějí a přežijí, opravdu je všechny čeká šťastný konec?

Vychází 22.2. 2016

NávrhNávrh

Hanna Wellsová si je ve všech oblastech života jistá v kramflecích, až na sex a svádění. Jestli chce upoutat pozornost kluka, do kterého se zakoukala, musí vystoupit ze své ulity a udělat všechno, co bude potřeba, aby si jí všiml… I kdyby to znamenalo výměnou za předstírané rande doučovat namyšleného kapitána univerzitního hokejového týmu.
Garrett Graham vždy toužil po jediném – hrát po vysoké profesionálně hokej, jenže teď hrozí, že kvůli stále se zhoršujícím známkám svého snu nedosáhne. Když mu jeho spolužačka předloží návrh, který by mu zajistil pozici v týmu a jí zájem vysněného kluka, dvakrát se nerozmýšlí.
Stačil ale jediný polibek, který vedl k tomu nejdivočejšímu sexu v životě, aby si Garrett uvědomil, že už nic předstírat nehodlá. Teď ještě musí přesvědčit Hannu, že kluk, kterého chce, je ve skutečnosti on. A to tak snadné nebude.

Vychází 24.2. 2016


Navždy s tebouNavždy s tebou

V něco prostě věříte, přestože jste to nikdy nezažili. Například v lásku. Někde tam venku je. Možná i pro Stefanii, která pracuje v tréninkovém centru bojových umění a flirtuje s nádhernými muži, jako je Nick. Tajemství je svede dohromady a před Stefanií se otevírá budoucnost, o jaké se jí nikdy nesnilo – než ji o ni připraví tragédie.
Pod Nickovým sebevědomým zevnějškem se skrývá minulost, o níž nikdo nemusí vědět. Báječný vztah se Stefanií to však změní. Stejně rychle jako on kolem sebe bourá zdi, které ho dosud chránily před závazky, ona je naopak kolem sebe staví, aby se ubránila bolesti… a Nickovi. On od ní ovšem odejít nedokáže, protože Stefanie je jediná žena, s níž by si přál žít navždy.

Vychází 24.2. 2016

Všichni jsme hleděli vzhůru
Všichni jsme hleděli vzhůru

Než se objevil ten asteroid, nechali jsme se škatulkovat: sportovec, vyvrhel, flákač, snaživec. Pak jsme se podívali vzhůru a všechno se změnilo.
Říkají, že tu bude za dva měsíce. Takže máme dva měsíce na to, abychom vylezli ze svých škatulek. Dva měsíce na to stát se někým lepším než doteď, něčím, co vydrží i po samotném konci.
Dva měsíce na skutečný život.

Příběh o tom, co s vámi udělá blížící se katastrofa. Příběh, který vůbec není o té katastrofě. Příběh o lidech.

Vychází 29.2. 2016




2 komentáře:

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.