Prosincové ohlédnutí


Čas nelítostně běží, knih je mnoho a já nevím, co dříve, Nebýt školy, věnuji se čtení od rána do večera, takhle mám radost, když se od učení odtrhnu párkrát do týdne, Bohužel mne čeká psaní nezáviděníhodné seminárky, která se odráží na pozorování cen potravin. No hrůza, člověk by neřekl, co ho na gymplu čeká za aktivity. Nechci vidět příští rok, maturitní... Ale zpět ke knihám. podařilo se mi dát dohromady deset knih, dosti bídné, normálně v prosinci přečtu mnohem více titulů. Trošku zoufám nad svou neschopností si více utřídit denní řád, potřeboval by více ráznějších zásahů. Jako vždy vyslovuji touhu po přečtení více knížek. A teď dost tlachání a šup na podrobnosti!

Přečtené knihy

NA LÁSKU SE NEZAPOMÍNÁ

Návrat do středu příběhu Jacka a Nell mi nečinil žádné obtíže. Po první dílu Zapomenout na lásku jsem byla krapet rozzuřena koncem, který nevypovídal zrovna o šťastném osudu. Ale což, na lásku se přece nezapomíná, a ani hlavní hrdinové nebyli odsouzeni k útrpnému životu bez radosti a štěstí. Na knize se dá najít několikero výtek, ale považuji ji za oddechovku, která zpestří nudné chvilky, tudíž není potřeba knihu zbytečně strkat do pytle společně s braky.

hodnocení: 4/5


PANNA NEBO BLÍŽENEC

Druhý díl Blíženců přinesl ještě víc radostí, dojemných chvil, nečekaných událostí i překvapení.  Ačkoliv jsem se zpočátku zdráhala do knihy jít, ani nevím proč, jsem ráda za svou zvědavost, která zvítězila nad váháním. Toliko problémů, co se Evě přihodilo, nestihnu zažít ani za celý život. Snad díkybohu. Pestré, kořeněné těmi nejlepší přísadami - chuťovka jedna báseň!

hodnocení: 5/5


ZADÁNO PRO BLÍŽENCE

Číslo tři bývá mnohdy pohádkové, cosi předznamenává. A opravdu. Kniha Zadáno pro Blížence v jistém smyslu pohádková byla. Eva a Dick tvořili od počátku pár, který prostě k sobě patří a nemůže je rozdělit ani smrt. Silný, pomalu se vyvíjející vztah dal příklad tomu, jak může být život těžký, a přesto tak krásný a naplňující. Na tuhle sérii nikdy nezapomenu!

hodnocení: 5/5


UKRYTÁ VÁŠEŇ

Hannah Howell má dozajista uspokojující způsob psaní, ale pomalu nabývám dojmu, že mne její knihy spíše nudí, než upoutávají. První čtvrtka knihy se dala překousnout, ale později jsem čím dál častěji doufala v konec, který stále ne a ne přijít. No, asi se vrátím ke spisovatelkám, které mám už zažité.

hodnocení: 2,5/5


HODNÁ HOLKA

Páni! Po všech těch romanticky sladkobolných a lechtivých titulech přišla kniha jiného zaměření. Super obálka s poutavou anotací a ještě záživnějším příběhem. Kniha slibuje mnohem víc, než se zdá. V Hodné holce  se objevují dvě časové linie, načež postupně skládáte všechny střípky dohromady, aby jste na samém konci odhalili, jak to vlastně začalo. Nic se není takové, jak se zdá být!

hodnocení: 4/5

KLETBA VIKINGŮ

Kletba Vikingů mne zaujala na první pohled v knihkupectví. Moje ručky šmátralky využily příležitosti a odnesly knihu k pokladně. A hup, kniha je moje. Stále se však nemohu rozhodnout, zda to byl dobrý či špatný kauf. První polovina knihy mne příliš nebavila, chvílemi jsem se musela nutit číst dál, nicméně pro přehoupnutí poloviny se děj konečně pohnul směrem, který zaujmul mou pozornost. No, uvidím časem, jak vstřebám dojmy...

hodnocení: 3,5/5


HLEDÁM PŘÍTELKYNI PRO KONEC SVĚTA

Kdekoho by alespoň trochu zarazilo, kdyby by mu věštkyně předpověděla smrt jeho životní lásky, ale Beatrice na situaci pohlíží více realisticky. Vždyť kluk, o kterém si myslela, že ho miluje, je živější než je záhodno být! Po setkání s Jacobem její život nabývá větších rozměrů, ani nevěří, že je schopna cítit tak hluboce! Co je však čeká? Je ona předpověď stále hrozbou? Kniha je stavěna na zcela zajímavém podkladu, živě a kontroverzně popisuje vztah Jacoba a Beatrice se všemi syrovými podrobnosti. Záživné počtení!

hodnocení: 4/5


OSUDOVÁ NÁHODA

Osudová náhoda mi v poličce ledabyle ležela  několik týdnů, než se jí dostalo záhodné pozornosti, jež si zaslouží se všemi poctami. Občas nadávám svojí zabedněnosti, s kterou ignoruji knihy vypůjčené z knihovny kvůli časovému vytížení. Vědět, že mne bude bavit od prvních písmenek, věnuji se jí místo spaní! Achich ouvej. Sexy nabušený fotograf, další očku lahodící exemplář, si začne se ženou, jež si v sobě nese nejednu zlou zkušenost. Co se asi může dít, ha? Podívejte se tomu na zoubek sami!

hodnocení: 5/5

ARCHERŮV HLAS

Skvost v knižním světe! Ani jsem netušila, co v sobě pojmenování Archerův hlas skrývá. Nebesky úžasné, roztomilé, dojemné i trpké nahlédnutí do skvělého příběhu, který se Mie Sheridanové podařil vytvořit. Archer není obyčejný chlapík, který by ohýbal jednu ženskou za druhou, žije sám bez kontaktu s okolím a nese si zranění, jež nelze vyléčit. Jeho samotu naruší jedna dívka a ukáže mu, že život může poskytovat spoustu radostí a naplnění. Tak dlouho se mi nepodařilo do knih zahloubat natolik, že bych nevnímala realitu kolem sebe!

hodnocení: 5/5

LEO

Mia Sheridan má ten talent stvořit uvěřitelný a kvalitní příběh s poutavým dějem se schopností vtáhnout vás do sebe a už nepustit. Ač jsem trošičku tušila, co bude následovat, jaké souvislosti se vážou k minulosti, nic to neubralo zážitku ze čtení. Objevilo se množství překvapujících chvilek, které ve mne vyvolaly dojetí i napětí. Leo je symbolem víry a síly!

hodnocení: 5/5


13 komentářů:

  1. Pěkné knížky, nic jsem sice nečetla, ale po tvém článku mi jich dost přibylo na seznamu. Díky za skvělé tipy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě některé knihy oslovily. Doufám, že se ti budou líbit, pokud se pustíš do jejich čtení! :)

      Vymazat
  2. Stihla jsi toho přečíst vážně hodně :) Archerův hlas a Osudová náhoda vypadají skvěle :)Kletba Vikingů má zajímavou anotaci a obálku, možná se po ní podívám v knihovně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za prosinec jsem fakticky ráda, knížek se mi povedlo nahromadit více, než v předešlých měsících, takže uvidíme, jak to půjde dál... :) Ony zmiňované knihy ti mohu jen doporučit, obzvláště Archerův hlas se mi zvláštním způsobem dostal pod kůži. A co se týče Kletby Vikingů, také mne na pohled zaujmula po estetické stránce... :) Jestli se rozhodneš nějakou přečíst, přeji pěkný zážitek! :)

      Vymazat
  3. Tak tomu říkám knižní inspirace... to dnešní procházení blogů mě zabije - můj to read list začíná být kilometrovej..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám poslední dobou hodně nových tipů na čtení... :D Alespoň bylo procházení blogů něčím pozitivní, ať se ti tedy podaří přečíst všechny nově odhalené knihy :D

      Vymazat
    2. Děkuji, ale myslím, že to snad ani není v lidské moci..:D Je jich fakt kvantum..:D

      Vymazat
    3. Chápu, člověk by potřeboval aspoň desetkrát prodloužit den, aby to všechno stihl... :D

      Vymazat
  4. Ahoj,
    všechno by mělo být ok, banner mám také už přidaný. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné knihy, trilogie Blíženců je má nejoblíbenější a s chutí se k ní vracím v momentu, kdy si chci oddechnout :)
    http://liscidoupeknih.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, jsem ráda, že se najde někdo, kdo sdílí můj názor! :) Blíženci jsou opravdu úžasní... :3

      Vymazat
  6. Super knižky, všetky vyzerajú naozaj zaujímavo ! :)

    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.