Waiting on Wednesday (10)

23:14
Toto týdenní meme pořádané Breaking the Spine je zaměřené na námi vybranou knihu, kterou si chceme přečíst.

•○•○•○•○•

Pro tuto středu si vybírám:

Krycí jméno Verity
Elizabeth Weinová

11. října 1943 se nedaleko Paříže, v okupované Francii, zřítilo britské špionážní letadlo. Jeho pilotka a pasažérka byly nejlepší přítelkyně. Jedna z dívek má naději, že přežije. Druhá hru o život prohrála dříve, než začala.
Když Verity chytne Gestapo, myslí si, že nemá žádnou šanci na přežití. Jako tajný agent chycený na nepřátelském území zažívá nejhorší noční můru jakéhokoliv špióna. Nacisté ji ale ihned nezabijí, dají jí na výběr: Buď jim odhalí sovu misi, anebo ji strašlivým způsobem popraví.

A ona se rozhodne říct jim pravdu. Avšak ne takovou, jakou očekávají. Na každém kousku papíru bojuje Verity o svůj život. Odhaluje svou minulost, vypráví, jak se skamarádila s pilotkou Maddie. Lituje svého selhání a ukazuje svou kuráž a zoufalou touhu dostat se domů. Ale budou její odhalení stačit SS? Pomohou jí její tajemství přežít?

Krycí jméno Verity vypráví trýznivý a zároveň nádherný příběh o silném přátelství, které je zkoušeno děsivým nepřítelem.


Proč tuto knihu?
Před pár týdny mne zaujal název i samotná anotace, kniha mi však vypadla z mysli, až do dneška. Na internetu na mě vykoukl vážně úžasný trailer, který byl ke knize vytvořen. Je udělán tak poutavě a realisticky, že jsem se rozhodla knihu ihned zařadit mezi knih, jež bych chtěla číst. Tak snad se nezklamu!

Žádné komentáře:

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.