RC: Hranice nevinnosti | Láska v Rosemary Beach




•○•○•○•○•

Autor: Abbi Glines
Původní název: Fallen Too Far 
Série: Rosemary Beach #1
Počet stran: 256
Žánr: YA
Rok vydání v ČR: 2015
Nakladatelství: YOLI

Anotace:
Bohatý syn rockové hvězdy a odvážná venkovská holka z Alabamy. Dva nevlastní sourozenci, dva rozdílné světy a jedno osudné léto v Rosemary Beach. Poslední věc, o kterou by Blaire Wynnová stála, je nastěhovat se k nové rodině svého otce v Rosemary Beach na Floridě. Po smrti své matky ale nemá jinou možnost. Když dorazí do přímořského letoviska bohatých v otlučeném pick-upu a s pistolí pod sedačkou, je jí jasné, že sem jako dívka z chudého venkova Alabamy nikdy nezapadne. Ještě víc ji zklame, když zjistí, že její otec odjel do Paříže a nechal ji tu jen s nevlastním bratrem Rushem Finlayem. Rush je cynický a povýšený syn nechvalně známé rockové hvězdy. Je sice rozmazlený, ale taky nádherný… Rush však skrývá tajemství, které může zničit celý Blaiřin svět. Dozví se Blaire, co před ní skrývá dřív, než jejich vztah zajde příliš daleko?

Abbi Glines
Americká autorka z Alabamy patří mezi žebříčky bestsellerů New York Times, USA Today i Wall Street Jounal. Na svém kontě má již několik úspěšných a u čtenářů oblíbených sérií jako Rosemary Beach, Sea Breeze, Vincent Boys či Existence. Na podzim chce uvést na trh novou sérii The Field Party. Když zrovna nepíše, ráda čte, kouká na filmy (nejraději sama) nebo nakupuje - trpí závislostí na botách a kabelkách. Ráda by byla Britka, což není, ale ráda popíjí čaj po britském způsobu. Abbi věří na duchy, má ve zvyku se ptát lidí, než vejde do jejich domu, zda je jejich dům strašidelný...

"Zírala jsem na obrovský dvoupatrový dům stojící přímo na bílém písku floridské pláže Rosemary Beach. Tak tohle je nový domov mého otce. Jeho nová rodina. Já sem asi nezapadnu."

Dojmy a připomínky
Romantičky a milovkyně sexy bad boyů i další čtenáři - chci vám představit zatraceně největší závislost, co jste kdy vzali do rukou. Kniha Hranice nevinnosti je hlubokým zásahem do srdcí, příběhem, který vás do sebe vcucne a nikdy nepustí. Možná je to ta typická sladkobolná slaďárna, která není ničím originální, ale pro mě je zcela jedinečnou knihou! Člověk si říká: jéjej, zase nevinná naivka bez jakýchkoli zkušeností, do které se naprosto zblázní obdivovaný svalnatý sexouš, jež si může vybírat ze zástupu chtivým holek s dokonalým tělem i vizáží. Avšak není to pro ten pocit, že se můžete stát součástí jejich příběhu, vzrušující? Ač pokaždé žasnu, jak je možné, že kluk může dočista zešílet z jedné holky, již považuje za skvost mezi ženami, odlišnou od ostatních dámiček a nelidsky po ní toužit, že nedokáže myslet na nic jiného, nemohu se ubránit zamilovanosti do kompletně všech písmen celé knihy! Atmosféra knihy je nabitá energií a erotikou. Ze vztahu Blair a Rushe sálá napětí, létají jiskry a probíjí elektřina. Jsou vzorem pro dvojice, jejichž city jsou natolik silné, že odloučení a neshody mohou natropit spoustu škod a utrpení...

„Nemůžu uvěřit, že jsem právě nějakou ženskou poprosil, aby se posadila a mluvila se mnou.“

Hranice nevinnosti dokázala upoutat už jen pouhou obálkou. Okamžitě se dostala do mého senzoru a líbivě na ní spočinul můj zrak. A co teprve samotná anotace! Stačilo maličké nahlédnutí do příběhu, a málem jsem chytala tik v ruce i v oku. Málem jsem se zbláznila jako ta slepice, co pobíhala po kraji, aby zachránila lakomého kohouta od natáhnutí brka. Ačkoliv je kniha poměrně krátká (což na druhou stranu není tak velká chyba, už jen v případě, že existuje několik dalších dílů), dokázala autorka stvořit na pár stránkách dokonalou a naprosto pohlcující story.

„Blaire, já nejsem na romantiku. Nelíbám se a netulím. Mně jde jenom o sex. Ty si zasloužíš někoho, kdo se líbá a tulí. Mě ne. Já bych tě jenom opíchal. Pro někoho jako já je tě škoda. Nikdy jsem si nedokázal odepřít nic z toho, o co jsem stál. Ale ty jsi na mě moc sladká, nemůžu ti to udělat. Tentokrát si musím říct ne.“


Chceš mě, chci tě
Blair je devatenáctiletá dívka z Alabamy, která poslední tři roky strávila pečováním o matku, tudíž se vzdala jakýchkoli radostí středoškolského života. Po katastrofické autonehodě, kdy zemřela její sestra - dvojče, Blaiřin otec opustil rodinu. Neunesl, že řídil auto, v němž zahynula jeho dcera. Blair je od té doby sama s matkou. Avšak po matčině smrti, která těžce bojovala s nemocí, Blair prodává dům zděděný po babičce, aby zaplatila dluhy nahromaděné za její léčbu. Ocitá se znovu sama a zcela bez domova. Jediným východiskem je vydat se za otcem, jež se znovu oženil a získal novou rodinu. Blair se ocitá v neznámém světě, kde nemá své místo, je tou dívkou z vidlákova, která patří do jiné společenské kategorie, než lidé kolem ní žijící. Pracuje v golfovém klubu, kde rozváží pití. Díky svému půvabu, který si neuvědomuje, zde i po celé oblasti Rosemary Beach sklízí úspěchy u mužské populace.  Avšak jediným mužem, kterého chce, je její nevlastní bratříček Rush. 

"Protože já tě ochutnal a nehodlám se o tebe s nikým dělit. Tohle není jen povyražení. Asi začínám být závislej."


Rush, nebezpečně atraktivní syn rockové hvězdy, který si může dovolit cokoliv. Žije v přepychovém domě, který mu otec před lety koupil, má nepřeberné množství přátel, pořádá žebříčkové mejdany - a je úspěšný u opačného pohlaví. Arogantní pracháč, neodolatelný chlapík, úchvatný milenec - sen každé dívky i ženy v okolí. Rush se může pyšnit tím, že má vše, co si každý muž může přát, ale to si myslel do doby, než se mu u dveří objeví blonďatá nejistá kráska, která si říká o to, aby se do ní zbláznil každý pitomec. Ač je jeho nevlastní sestřička sladká jako jahody, zakazuje si  k ní přístup. Dosud si život nekomplikoval city ani vztahy, které ho omezovaly na svobodě, ale Blair je tak neskutečně k nakousnutí a chováním odlišná od jeho dočasných souložnicí.
Rush zpočátku považoval Blair za přítěž, jež mu akorát tak znepříjemní život. Chtěl se jí zbavit a nemyslet na to, co by mu mohla způsobit. Jenže nějakým zvláštním vnitřním nutkáním se od ní nedokáže držet dál. Tisíckrát si mohl namlouvat, že budou jen přáteli, ale při každém setkání a pohledu na Blair cítil silnější a silnější touhu.

Zato Blair je jasné, že tenhle arogantní pitomec, jí nedá spát, ani kdyby se o to snažila. Většinu času má pocit, že pro Rushe není přitažlivá. Copak by ale mohla čekat od kluka, který si jeden den užívá  s neznámou dívkou na terase svého domu, a druhý se s úplně jinou válí na gauči, a to v obou situacích přímo před Blaiřinýma očima?  Chce si co nejdříve vydělat peníze, aby se mohl aodstěhovat do vlastního bytu a tím pádem se dostat z vlivu a přítomnosti Rushe.

Blair ani Rush však nedokáží ovládat své touhy. Rush je tak nevypočitatelný a zároveň milý a ochranářský. Nedokáže snést pomyšlení, že by se Blair měl dotýkat kdokoli jiný, než on. Blair se rozhodne, že chce, aby byl jediným mužem, milencem. Jejich vztah postupně nabývá stále větších rozměrů, stupňuje se, aby na konci knihy dosáhl nečekaného rozpletení. Dokáží jejich city překonat tajemství, jež před Blair všichni tajili?



•○•○•○•○•

Hodnocení
Od umu Abbi Glines jsem očekávala hodně, a musím říci, že ani v nejmenším nezklamala! Každičkým slovem mne postupně dostávala pod svou moc, zamotávala do osidel příběhu. Rush se stal mým knižním idolem a Blair tou šťastnou, která se mohla radovat z jeho přítomnosti a objetí. Ačkoliv se mi konec vůbec ale vůbec nelíbí, považuji knihu za unikátní. Tím více nažhavuje na přečtení dalšího dílu - takhle to přeci nemohlo skončit! Jediné, co bylo po celé čtení poněkud deprimující, byla pravda, kterou věděli všichni v Rosemary Beach, samozřejmě vyjma Blair. Nezdá se mi možné, že by se to tajemství nikde nedomákla! No, každopádně byl člověk nucen číst dál, aby konečně zjistil, co nutí Rushe oddalovat se od Blair. Se čtením jsem začala kolem desáté večer a skončila o půl třetí ráno. Prostě nebylo možné jít spát, dokud jsem neotočila poslední stránku!


5/5

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji knihkupectví 



Žádné komentáře:

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.