Prázdninový knižní TAG


Prázdniny se pomaloučku přehupují do své druhé polovičky, tudíž mne napadlo udělat nějaký tématický článek. Nakonec jsem znovu a zase skončila u TAGU, protože se u jeho psaní vždycky pěkně pobavím. Pojďme do něj!

•○•○•○•○•

1. Čteš o prázdninách více, nebo méně, než přes rok?
Každoročně se mi podařilo přečíst o nějaký ten kousek víc, než během roku, kdy různě - a to hlavně kvůli škole - nestíhám a občas se ke knize ani nedostanu. Nicméně, letošní léto se odehrává v naprosto odlišné linii než to minulé, takže musím potupně přiznat, že mé knižní letní skóre je poměrně nízké.

2. Když si vybavíš prázdniny, jakou knihu si s nimi spojíš?
Nemohu zmínit určitou knihu, protože si s prázdninami automaticky pojím všechny letní romantické příběhy. Zejména dívčí romány z pera Lenky Lanczové, z nichž nejvíce vede kniha Kapky rosy.

3. Kolik jsi schopná  si vzít knih na dovolenou?
Těžko říci, na dovolenou jsem nejela již věky. Na kempování s kamarády, kam jsem letos vyrazila, by knihy nemělo cenu tahat, takže je tato otázka poněkud sporná. Ale jak se znám, mohu hádat, že minimálně 4 by se do světa podívat jely.

4.Čteš o prázdninách nějakou povinnou četbu?
Náš školní seznam četby je spíš doporučený než přímo povinný, tudíž nad jeho plněním příliš nepřemýšlím. Spoustu knih mám již načtených z let minulých, tudíž odpadají mnohé starosti. Mnohdy sama sáhnu po četbě, jež je nám ve škole vtloukána do hlavy, aniž bych si uvědomovala, že se jedná o povinnou četbu. O prázdninách se věnuji převážně titulům, na něž během roku nezbyl čas nebo jsem je z různých důvodů odkládala, školní literaturu tudíž čtu jen během roku.

5. Preferuješ klasické knihy (papírové) nebo e- knihy (elektronické knihy)?
Nepochybně klasické v hmotné podobě. Mám ráda ten pocit, že jsem s knihou v blízkém kontaktu, že se jí mohu dotknout, docílit sblížení. Nemluvě o faktu, že s papírovou knihou se mohu neomezeně pohybovat, skladovat, otáčet či přehýbat atd. Oproti e-bookům se mi i lépe čte.

6. Jakou knihu by jsi ráda viděla zfilmovanou?
Zavrženého! O tom žádná! Obíhaly informace o tom, že natáčení mělo dávno začít, plány nakonec padly a Zavržený dál zůstane jen na stránkách knihy. Patch stále bude přebývat jen v našich představách a reálné podoby se mu zatím nedostane. No, možná je to lépe. konečný výsledek by mohl zhatit všechny představy.

7. Kdyby jsi měla možnost prožít den s nějakou knižní postavou, jaká by to byla?
Žádná přímá postava mne nenapadá, ale určitě vím, že bych dala všechny svoje knihy za to, abych strávila den se sexy namakaným skotským horalem z romantických historických knížek. Beauté!

8. Které místo z knih bys ráda navštívila?
Nejlépe snad všechny! No nebylo by fajn juknout se při čtení knihy na místo příběhu? Každopádně, místo, které bych opravdu ráda viděla, jsou Bradavice. Jenže bez magických schopností mám pravděpodobně utrum.




Žádné komentáře:

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.