Recenze | Hledám přítelkyni pro konec světa




Autor: Tiffanie DeBartolo
Žánr: román pro ženy
Počet stran: 324
Rok vydání v ČR: 2015
Nakladatelství: Metafora

•○•○•○•○•

"Když mi bylo dvanáct, věštkyně mi předpověděla, že moje životní láska zemře a nechá mě tu samotnou. Víte, jak rozesmát Boha? Vyprávějte mu o svých plánech!"

Kdekoho by alespoň trochu zarazilo, kdyby mu věštkyně předpověděla smrt životní lásky, ale hlavní hrdinka Beatrice, Trixie, na situaci pohlíží realisticky. Vždyť kluk, o kterém si na střední myslela, že ho miluje, je živější, než je záhodno být! A jak by vůbec mohla nějaká podivná žena znát její osud? Od té prazvláštní epizodky uplynulo spoustu let, Beatrice žije poměrně spokojeným životem, a o nějaké mrtvole milého, o niž by zakopávala, nemůže být ani řeč. Život je místy obohacující a osvěžující, něco jako osud ji nemůže ani v nejmenším ohrožovat!

Beatrice je neobyčejná žena, která žije neobyčejně nekonvenčním životem. Svobodomyslná tvůrkyně šperků, která jako odpůrkyně všeho snobského odvrhuje svůj původ. Ačkoliv pochází z těch povrchních výšin, které dbají na dobrou pověst a majetek, vyžaduje od života úplně jiné hodnoty. Využívá darů, jež jí bytí nabízí, zbytečně nepromrhává příležitosti, ba naopak se po nich s vervou natahuje. Proto není divu, když odpoví na lehce potrhlý inzerát, čímž vyvolá prudkou lavinu, která zasype veškeré její představy a přidusí je v samém zárodku. Náhle se v její blízkosti objevuje Jacob Grace, autor inzerátu a sympatický začínající spisovatel. 

Po seznámení s Jacobem její život nabývá nečekaných a prudčejších rozměrů, ani nevěří, že je schopna cítit tak hluboce! Co je však čeká? Je ona předpověď stále hrozbou? Nebo se jedná pouze o výplody mysli nějaké bláznivky?

Nicméně naproti tomu Trixie a Jacob svůj vztah prožívají plnými doušky. Rýsují si před sebou zářnou společnou budoucnost. Nové město, nový domek, nový začátek. Přestože jejich soužití narušují stíny z Jacobovi minulosti v podobě bývalky a též otce spisovatele, který jeho mámu opustil již v raném věku a Jacob si v sobě od té doby nese rány,  jsou jinak jako dva konce provazu, jež není možné rozdělit. Vždycky budou spolu,  jeden patří k druhém, žádný nedokáže bez druhého žít. A tak stále dokola běží jeden film - Jacob a Trixie, Jacob a Trixie, Jacob a Trixie... Bylo snad opravdu psáno osudem, že se ti dva měli setkat a prožít spolu nezapomenutelný, srdce drásající a pronikavý sen? 

Žhavé, živočišné podání příběhu dvou duší, které svázal osud pevnými okovy, a jako přídavek si připravil ochutnávku toho nejhlubšího podsvětí... Lze zabřednout mezi sítě lásky natolik, aby neexistovalo cokoliv jiného kromě silných citů bořících hranice pochopení i nepřekonatelnou propast mezi samotným nebem a zemí?

•○•○•○•○•

Kniha je stavěna na zcela zajímavém podkladu, živě a kontroverzně popisuje vztah Jacoba a Beatrice se všemi syrovými podrobnosti. V prostředí hluku města, nočních temných plážích, v kruhu zábavných přátel s problémy a rodinou v pozadí se postupně rozvíjela story starší a silnější jak samo lidstvo. Již odpočátku bylo zřejmé, že se stanu svědkem dokonalého a srdcervoucího příběhu, který v sobě  skrývá jednu z podstat žití. Dlouho jsem nečetla knihu, jež by mne takovýmto způsobem chytla za srdce a vsála do sebe.  První část se nesla v duchu poznávání, druhá mi dokonale způsobila  rozruch v citovém vnímání, které mám doteď rozhozené. Těžko říci, zda se mi po takovém zážitku ještě někdy vrátí do normy. Ač se to zdá býti neuvěřitelné, tak silné emotivní pouto sálající z knihy opravdu existuje...


5/5


Knihu můžete zakoupit zde.


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství

6 komentářů:

  1. Moc děkuji za recenzi. Po jejím přečtení bylo jasné, že ihned poputuje na seznam knih, které bezpodmínečně chci! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkna recenze :)
    Možná si knihu dat takna můj redlist :)

    https://m.facebook.com/kniznisen/?ref=bookmarks

    Knižní Sen :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná recenze :) Knížka mě zaujala už předtím, teď si jsem jistá, že bych se po ní určitě měla podívat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)) Určitě si ji také přečti. Doufám, že by se ti líbila! :)

      Vymazat

Děkuji za pár písmenek!

Používá technologii služby Blogger.